Klasik Otomobil Tutkunları Sapanca'da Bir Araya Geldi

Klasik Otomobil tutkunları Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya geldi.

  Klasik Otomobil Kulübü tarafından Sapanca ilçesi Güral Otel ' de " Klasik Otomobil Turu " düzenlendi . Güral Sapanca Klasik Otomobil turuna 1950 modelden başlayan değişim tarih ve modellerde 32 araç katıldı . İstanbul Klasik Otomobil Kulübü üyeleri sezonun ilk buluşmasını Sapanca ' da hafta sonu gerçekleştirdi . Sapanca Güral Otel ' in sponsorluğunda bir araya gelen her biri bir servet değerinde olan 32 klasik otomobil tutkunu Sapanca ' nın müthiş doğa güzelliğinde hafta sonu keyfini çıkarttılar
Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harazi amaçlarının klasik otomobil sevgisini herkesle paylaşmak olduğunu belirterek , " ' ' Bütün arabalar hepsi birbirinden çok farklı . Günümüzde üretilen otomobillerine baktığınızda yanına yaklaşmayınca hangi model olduğunu anlayamıyorsunuz . Günümüz otomobilleri bilgisayar dizaynıyla yapılıyor , o yüzden hepsi birbirine benziyor ama klasik otomobiller tamamen elle tasarlanmış " dedi .
Harazi , klasik otomobillerin sahiplerine para da kazandırdığını ifade ederek , " Klasik otomobiller günümüzde kliplerde ve dizilerde çokça kullanılıyor . Klasik otomobillere yoğun bir talep var . Kulübümüze günlük 500 ile bin TL arasında değişen oranlarla bağış alarak , dizilerde kullanılması amacıyla otomobilleri kiralıyoruz " diye konuştu .
Sapanca Turuna 1958 model Chevrolet aracıyla katılan Tuna Arsay ise klasik otomobilin tutku olduğunu belirterek , " 1992 yılından beri klasik otomobil kulübünün üyesiyim . Klasik otomobilleri seviyorum " dedi .
Kulübün davetlisi olarak Sapanca ' ya gelen gazeteci Rahşan Gülşan ise otomobilin vazgeçemediği hobisi olduğunu belirtti .
Daha sonra Güral Otel bahçesinde bir araya gelen klasik otomobil tutkunları sırayla otelden çıkış yaparak Sapanca ' da orman içerisinde bulunan 10 kilometre uzaklıktaki İstanbul Deresine gittiler .