Sarıkaya'da Mta Jeotermal Enerji Kuyularını İnceliyor

Maden Tetkik Arama (MTA), Sarıkaya ilçesinde açılan jeotermal enerji sondaj kuyularının son durumunu belirlemek amacıyla inceleme başlattı.

Sarıkaya'da Mta Jeotermal Enerji Kuyularını İnceliyor
MTA Sarıkaya ilçesinde açılan jeotermal sondaj kuyuların durumu hakkında Yozgat İl Özel İdaresi'ne rapor vermek üzere ön incelemelerini tamamladı. MTA Genel Müdürlüğünden gelen Dr. Nilgün Bakır ve İsmail Kara'nın hazırladığı raporlar doğrultusunda MTA'dan tam teşekküllü araştırma ekibi Sarıkaya'ya gelecek. AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün Enerji Bakanı ile yaptığı görüşmeler neticesi ilçede yeni kuyuların açılması ve mevcut kuyuların incelenmesi konusunda çalışmaların devam edeceği bildirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, MTA'dan gelen ekibin bugün sadece Sarıkaya'da ki mevcut sondajların, koordinatları, derinlikleri, mevcut durumları hakkında ön bilgileri derleyeceklerini belirterek, "MTA ekibi Ankara'ya döndüklerinde buradaki mevcut durumla ilgili ön bilgileri MTA Genel Müdürlüğüne verdikten sonra buradan çıkan ön bilgilere göre gelecek ekibin ne tür bir ekip olacağı, hangi aletle geleceği, nasıl bir çalışma yapacağını belirlemiş olacak bu ön bilgiler daha sonra İl Özel İdaresinin istemiş olduğu çalışmayı yapmak üzere daha kalabalık,daha kapsamlı bir ekip gelip çalışma yapacak. Bugünkü yapılan çalışmalar sadece ön bilgidir "dedi.