HSYK toplansaydı Öz görevden alınacak mıydı

HSYK dün kurul üyesi Ahmet Kahraman gelmediği için toplanamadı. Olağan toplantı yapılmış olsaydı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz Şanal'ın akıbetini yaşayacak ve görevden el çektirilecekti.

HSYK toplansaydı Öz görevden alınacak mıydı
HSYK’da yaşanan toplantı krizi büyüyerek devam ediyor. Müsteşar Ahmet Kahraman Konya’da bir cenazeye katıldığı izin toplantıya katılamayınca diğer üyeler hakkında suç duyurusunda bulundu. Eğer Kahraman toplantı yapılabilseydi, görevinden alınan Savcı Osman Şanal ile birçok yargı mensubuna yönelik kararname çıkarılacaktı.

HSYK’da toplantı krizi bitmek bilmiyor. Geçen haftaki toplantıda Ali Suat Öztosun bir kararnamenin gündeme alınmasını isteyince Müsteşar Ahmet Kahraman toplantıdan ayrılmıştı. Dün de cenazeye katılacağını bildiren Kahraman, toplantıya katılmadı. Anacak Kahraman’ın Ertosun’u protesto etmek için toplantıya katılmadığı söyleniyor. Toplantıya katılmayan Ahmat Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ÖZBEK'TEN AÇIKLAMA

HSYK'nın Başkanvekili Kadir Özbek, konuyla ilgili oyarak yaptığı açıklamada Kahraman hakkında seçilmiş üyelerin tutanak tuttuğunu söyledi. Özbek, durumun yazılı açıklamayla kamuoyuna da aktarıldığını belirtti. "Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman hakkında suç duyurusunu yapmak durumundayız. Bu durumun sonu ona gidiyor" diyen Özbek, daha önce de "Sanıyorum bizi gözden çıkardılar, bize kararname çıkartmak istemiyorlar anladığım kadarıyla" diye konuşmuştu.

TUTANAK TUTULDU

HSYK'nın diğer üyeleri ortak bir açıklama yaparak dün olağan kurul toplantısı olduğu anımsatıldı.

Toplantı gündeminin önceki gün Adalet Bakanlığı'ndan istenmesine rağmen gündemin verilmediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Kurulun sekretaryasını yapan Personel Genel Müdürlüğü aranmış, 'neden gelmedikleri' sorulduğunda, 'Müsteşar Ahmet Kahraman ve tüm müsteşar yardımcılarının cenazeye gittikleri, Bakanlıkta olmadıkları, müsteşarlığa vekalet edenin bulunmadığı, bugün toplantı yapılamayacağı yolunda kendilerine talimat verildiği' ifade edilmiştir. Müsteşar Ahmet Kahraman ve müsteşar yardımcılarının hiçbirinin olmaması ve müsteşarlığa vekâlet edenin de bulunmaması nedeniyle toplantı yapılamadığına ilişkin olarak Kurulun seçilmiş üyeleri tarafından tutanak tutulmuştur."


TÖRENE KATILACAĞI BİLİNİYORDU

Ahmet Kahraman'ın bir cenazeye katılmak üzere Konya'ya gittiği için HSYK'nın dünkü olağan toplantısına katılamadığını bildirdi.

Açıklamada, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütürken Yargıtay üyeliğine seçilen Yargıtay 17. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Yıldırım'ın babasının vefat ettiği belirtildi. Açıklamada, "Hüseyin Yıldırım ile mesai arkadaşı olarak çalışan Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Müsteşar yardımcılarının cenaze merasimine katılacağı HSYK Başkanvekilliği'ne bildirilmiştir" denildi.