Klinik Mühendisliği Araştırma Ve Uygulama Merkezi'nin Temeli Atıldı

Kayseri'nin önemli sanayi kuruluşlarından Metal Matris Sanayi A

Kayseri'nin önemli sanayi kuruluşlarından Metal Matris Sanayi A.Ş.'nin ortakları hayırsever Halit Özkaya, Necmettin Baktır, Şahin Özbek ve Fevzi Mercan tarafından yaptırılarak Erciyes Üniversitesi'ne bağışlanacak olan, "Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Binası" temel atma töreni yapıldı.
Çocuk Hastanesi arkasında yapılması planlanan ancak kötü hava şartları sebebiyle Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nda yapılan törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, çok sayıda ilçe başkanı ile öğretim üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kenan Danışman, "Klinik mühendisliği, biyomedikal mühendisliğin bir alt dalı denilebilir. Kısaca açıklamak gerekirse hasta bakımını geliştiren ve sağlık teknolojisini güçlendiren bir alandır. Sağlık Bakanlığı'nın 2005 yılında yaptığı düzenleme ile bu ve buna benzer birimlerin kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu binayı yaptırarak üniversitemize kazandıran hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise bunun kendisi için büyük bir rüya olduğunu belirterek, "Bu benim rüyamdı. 20 sene öncesinde başlayan bir rüya. İlk defa Londra'da karşılaşmıştım. Yeni cihaz üretimi yönünde Ar-Ge açısından önemli aletlerdi. Türkiye'ye döndüğümde o zaman ki fakülte dekanlarımızla bunu paylaştım. Çok ilgilendiler, hoşlarına gitti ama altyapı olmadığından dolayı olmadı. Bizim altyapımız var, artık bölümler gelişti" diye konuştu. Artık bilginin pratiği dökülmesinin sağlanacağını söyleyen Keleştemur, "Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. Bu sayede, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi gibi birçok Fakülte aletlerinin bakımı yapılabilecek. Yeni araç üretimi sağlanabilecek" dedi.
Konuşmaların ardından birimin yapılmasına katkıda bulunan hayırseverlere madalya takdim edildi. Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nda yapılan törenin ardından, ERÜ Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi'nin arkasında bulunan "Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Binası" için tahsis edilen alanda davetlilerin katılımıyla gerçekleşen temel atma töreni yapıldı. Temel atma töreninin ardından program sona erdi.