Çevreyi kirletene fotoğraflı suçüstü

Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü kayıtlarına göre kirlilik tehdidi altındaki Mudurnu Deresi'ni en çok kenarında bulunan sanayi kuruluşları kirletiyor. Son olarak bir sanayi kuruluşunun atıklarını güpegündüz Mudurnu Deresi'ne dökmesini bölgede oturanlar fotoğrafladı.

Akyazı İlçesi'ni baştan başa katederek Sakarya Nehri ile birleşen Mudurnu Deresi, özellikle Kuzuluk Beldesi bölümünde aşırı kirlilik tehdidi altında. Buradaki bazı sanayi kuruluşlarının atıklarını arıtmadan Mudurnu Deresi'ne boşaltmalarıyla ilgili Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı'na sadece son bir ay içerisinde 23 ihbar gitti.

Kirlilik nedeniyle balıkların da yaşayamaz hale geldiği Mudurnu Deresi'nde son olarak bir sanayi kuruluşunun atıklarını dereye boşaltması bölgede oturanlar tarafından fotoğraflanarak basın kuruluşlarına dağıtıldı. Fotoğraflarda daha önce de atıkların bırakıldığı Mudurnu Deresi'nde yerde siyah renkli köpüklü sıcak atıkların kanallar vasıtasıyla dereye karışması görüldü.

Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş bölgeyi sürekli kontrol altında tuttuklarını söyledi. Taş, fotoğraflarla ilgili olarak bölgeye ekip gönderip kontrol ettireceklerini söyledi. Mudurnu Deresi'nde 3 gün önce yine bölgede bulunan bir sanayi kuruluşu atıklarını dökerken Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yakalanmıştı.