Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Günsel'den Mgc'ye Ziyaret

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Günsel, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Mersin'e geldi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Günsel'den Mgc'ye Ziyaret
MGC'yi ziyaret eden Günsel, geçtiğimiz yıl Mersinli gazetecileri üniversitede misafir ettiklerini hatırlatarak, yeniden bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Basına yaşamı boyunca bir pusula olarak baktığını dile getiren Günsel, 20 yıl önce kurdukları üniversitelerinin 25 bine yaklaşan öğrenci ve personeliyle Kıbrıs nüfusunun yüzde 10'luk bir dilimini kapsadığını belirterek, "Bir çok ülkeden teklif gelmesine rağmen bu üniversiteyi KKTC'ye kurmak istedim. Ve şimdi ne kadar doğru bir karar verdiğimizi büyük bir keyif ve gururla izliyorum. Üniversitemiz çağın gereksinimleri doğrultusunda eğitim veren ve üstün teknolojik imkanlara sahip olan dev bir kurum. Bizim misyonumuzla, amaçlarımız örtüşmektedir. Yüksek öğrenimin milli çerçevedeki ilke ve gereksinimleri ile üniversite eğitimin evrensel boyutlardaki değerlerini harmanlayan bir vizyonumuz var. Kurumumuz, KKTC'nin uluslararası platformlarda ve kültür dünyasında saygın bir noktaya gelmesini ve aynı zamanda ülkemizin hukuki açıdan tanınmasını da kendine görev edinmiştir" dedi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal da ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC'nin böyle bir eğitim kurumuna sahip olmasının ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda büyük bir şansı olduğunu belirtti. KKTC'nin Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve milli hedefleri içinde yer aldığını ifade eden Ünal, "Biz zaten size yakındık. Şimdi daha da yakınız. Yürekten yakınız, kalplerimiz aynı ritimle atıyor. Bu sevgi ortamı bizleri aynı hedefler etrafında birleştiriyor. Kurduğunuz üniversite yavru vatanın büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Yeni nesillerin emin ellerde yetişmesine ve eğitim görmesine aynı zamanda da ülkenin milli hedeflerine hizmet etmesine vesile olmuştur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Ünal, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel'e günün anısına bir plaket verirken, Günsel de Başkan Ünal ve yönetim kurulu üyelerine KKTC motiflerinin yer aldığı bir tablo hediye etti.