Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Risk Grubundaki Çocuklar İçin 11 Proje Hazırladı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından özellikle risk grubunda bulunan ve maddi imkanları olmayan çocuklara yönelik 11 adet proje hazırlandığı bildirildi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Risk Grubundaki Çocuklar İçin 11 Proje Hazırladı
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından özellikle risk grubunda bulunan ve maddi imkanları olmayan çocuklara yönelik 11 adet proje hazırlandığı bildirildi. Hazırlanan projelerden 4 tanesi AB Merkezi Finans ve İhale Birimi Hibe Programı'na gönderildi ve onay aldı.
Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yaptığı açıklamada, çocukların; gelişim süreleri boyunca dünyayı tanıma imkanı bulduklarını, yaşamak ve büyümek için, onların yetişkinlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Ceren, "Onlar sevgi, şefkat, yardım, korunma ve güvenlik isterler. Çocuklarımızın aynı zamanda bu dünyada herhangi bir tehlikeye maruz kalmaları karşısında nasıl davranmalarının gerektiğini öğrenmeleri için de yardıma ihtiyaç duyarlar. Bu tehlikelerden bir tanesi de kanunlara aykırı hareketlerin getirdiği sonuçlardır" dedi.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü olarak suç mağduru veya faili çocuklar ile ilgili bütün birimlerin gerekli çalışmaları yaptığını belirten Ceren, "Çocuk Şube Müdürlüğümüz, korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, sokakta yaşayan, sokakta çalıştırılan, oturduğu yeri haber vermekten aciz, hakkında koruma, ıslah veya tedavi tedbiri alınan, suça maruz kalan, suç işlediği şüphesi altında bulunan ve kimliği tespit edilemeyen çocuklara yönelik olarak gerekli çalışmaları yapmaktadır" şeklinde konuştu.
Ceren, bu kapsamda Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından "Eğitim Hayattır", "Yağmurdan Sonra Büyür Başaklar", "Bizim Çocuklarımız", "Haydi Gençler, El Ele", "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı", "Güvenli Okul - Güvenli Eğitim", "Sokak Çocukları", "Lütfen Onları Dilenciliği Teşvik Etmeyin", "Fahri Velilik Kapsamında Velim Olur musun?", "Çocuk Polisi Spor Okulu" ve "Okullararası Santranç Turnuvası" projelerinin hazırlandığını belirtti.
11 projeden "Eğitim Hayattır", "Yağmurdan Sonra Büyür Başaklar", "Bizim Çocuklarımız", "Haydi Gençler, El Ele" projesinin Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi Hibe Programı'na online sistemi üzerinden yapılan başvurularda kabul gördüğünü belirten Ceren, "Diğer projeler ise ülkemiz genelinde bulunan özel kuruluşlar ve vakıflar tarafından desteklenmektedir. Projelere yapılan desteklerde; 117 çocuğa kıyafet, 218 çift spor ayakkabısı, 70 kişilik takım forması ve 36 adet spor çantası yardımı yapılmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün 'Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir, bu günün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin görevidir' sözünden hareketle, geleceğin teminatı çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız kararlı bir şekilde sürecektir" diye konuştu.