Körfezin Katı Atık Depolama Alanı Çallı Köyü'nde

Balıkesir'in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Körfezi'nin katı atık depolama alanının ilçeye bağlı Çallı köyünde olacağını açıkladı

Körfezin Katı Atık Depolama Alanı Çallı Köyü'nde
Balıkesir'in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Körfezi'nin katı atık depolama alanının ilçeye bağlı Çallı köyünde olacağını açıkladı. Akova, bazı belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantıda mahalle çevre kurulunun Çallı köyünde belirlenen alanı uygun gördüğünü söyledi.
Körfez Belediyeler Birliği'nin Barış Manço Parkı'ndaki merkezinde düzenlenen toplantıya birlik başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra, Edremit Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Altınoluk Belediye Meclis Üyesi Zekai İnce ve danışman Şefika Gören katıldı.
Çallı Köyü'nde belirlenen 40 dekarlık alan için valiliğe yazı yazdıklarını belirten Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "Çallı Köyü'ndeki yer için mahalli çevre kuruluna başvurduk. Orası da olumlu buldu. Katı atık depolama alanı olacak yerin tahsisini aldık. Çevre bakanlığına da başvurduk. Bunun için Ankara'ya gitmeyi planlıyoruz" dedi.