5 Bin Fidan Dikilen Alana Şehidin İsmi Verildi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, "Her Köye Bir Orman Projesi" çerçevesinde 5 bin fidan dikilen alana, 1996 yılında Diyarbakır'ın Kul ilçesinde teröristlerce şehit edilen Uzman Jandarma Çavuş Ahmet Aydoğdu'nun ismi verildi

5 Bin Fidan Dikilen Alana Şehidin İsmi Verildi
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, "Her Köye Bir Orman Projesi" çerçevesinde 5 bin fidan dikilen alana, 1996 yılında Diyarbakır'ın Kul ilçesinde teröristlerce şehit edilen Uzman Jandarma Çavuş Ahmet Aydoğdu'nun ismi verildi.
Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Habifakı köyü Burhanlı mevkisinde 80 dönüm alana fidan dikimi yapıldı. Fidan dikme etkiliğinde konuşan Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, "Ormanlar bir ülkenin doğal güzellikleri, yaşamı, tarımın sigortası ve geleceğidir. Ülkemizde 21- 26 Mart tarihleri arası kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve 'Her Köye Bir Orman Projesi' adı altında bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlik çerçevesinde 5 bin fidan diktiğimiz bu alana şehit Ahmet Aydoğdu'nun ismini verdik" dedi.
Göl Belde Belediye Başkanı Ahmet Avcı da, "Şehidimizin böyle güzel bir yere orman yapılarak isminin verilmesi bizleri onurlandırdı. Bundan dolayı orman teşkilatını kutluyorum" diye konuştu.
Fidan dikme törenine katılan Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ahmet Aydoğdu eşi Zahide Aydoğdu, "Eşimle her zaman gurur duydum. Hazırlanan bu orman alanına eşimin isminin verilmesinden dolayı çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.
Ahmet Aydoğdu'nun anısına hazırlanan orman alanına ilk fidan şehidin eşi tarafından dikildi.
Göl Çok Programlı Lisesi, Göl İlköğretim Okulu, Habifakı İlköğretim Okulu ve Vezirköprü Kız Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı fidan dikiminde 2 bin ceviz, 3 bin de fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu.