Vali Doğan'dan Kto-karatay Üniversitesi'ne Ziyaret

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, KTO Karatay Üniversitesi'nin geçici rektörlük hizmet binasını ziyaret etti.

Vali Doğan'dan Kto-karatay Üniversitesi'ne Ziyaret
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Vali İzzetbey Caddesi Kemaliye Sokak'ta bulunan tarihi köşkte faaliyete başlayan KTO Karatay Üniversitesi geçici Rektörlük ve hizmet binasını ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştü. Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, üniversitede gelinen son durum hakkında bilgi verdi.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez de, Konya Ticaret Odası'nın sosyal sorumluluk anlayışı gereği Konya'ya kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi'nin ülkemize nitelikli, öğretim gördüğü alanda iyi yetişmiş elemanlar yetiştireceğini söyledi. Üzülmez, Konya Ticaret Odası'nın tarihi misyonuyla şehrin ticaret ve sanayi alanında kalkınmasının öncülüğünü yaptığını belirterek, "Konya'nın nitelikli eleman sorununa çözüm olacak, uygulamalı eğitim veren üniversite ihtiyacı bizim için ihmale gelmeyecek bir konuydu. Bu konuda hızlı adım atılması, çalışmaların en doğru ve planlı şekilde yürütülmesi büyük önem taşımaktaydı. Oda olarak çalışmalarımızda nihai hedefe yaklaşmış durumdayız" şeklinde konuştu.
Vali Aydın Nezih Doğan da, KTO Karatay Üniversitesi'nin çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Konya'nın ticaret ve sanayi alanında gösterdiği gelişmelere paralel olarak üniversiteler şehri olması için yapılan çalışmaları da takdirle karşıladığını söyleyen Vali Doğan, "Üniversitenin bir şehre kazandırdığı sosyal ve kültürel birikimin büyük önemi bulunurken aynı zamanda ticaret ve sanayiyi üniversite çatısı altında birleştirici rolüyle KTO Karatay Üniversitesi Konya'nın ayrı bir değeri olacaktır. Çalışmaların belirlenen planlarda hızla devam etmesi konuya ciddiyet ve hassasiyetle yaklaşıldığının göstergesidir. Konya Ticaret Odası'nı şehrimize kazandırdığı üniversite sebebiyle bir kez daha kutluyor, Rektörlüğümüze başarılar diliyorum" dedi.
İnşaat çalışmaları önümüzdeki aylarda tamamlandıktan sonra KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü'nün üniversite yerleşke alanındaki yerine taşınacağı bildirildi.