Tüm Türkiye'de Nevruz ateşi yandı

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı İstanbul'dan Diyarbakır'a, Ağrı'dan Muğla'ya kadar tüm Türkiye'de kutlandı.

Tüm Türkiye'de Nevruz ateşi yandı
  Baharın mü ; jdecisi Nevruz Bayramı başta İstanbul , Ankara , Diyarbakır olmak ü ; zere Tü ; rkiye ' nin dö ; rt bir yanında coşkuyla kutlandı . Bir tarafta valilikler tarafından dü ; zenlenen resmi kutlamalar diğer tarafta ö ; zellikle Barış ve Demokrasi Partisi ' nin dü ; zenlediği geniş katılımlı mitingler yapıldı . BDP tarafından Kazlıç ; eşme ' de dü ; zenlenen mitinge 200 bin kişi katıldı . Kutlamaya katılanlar terö ; ristbaşı Abdullah Ö ; calan ve PKK lehine sloganlar attı . BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel , Ufuk Uras , BDP Eş Başkanı Gü ; lten Kışanak , İstanbul BDP İl Başkanı Mustafa Avcı ve Kandil ' den gelen barış grubu iç ; erisinde yer alan Mustafa Ayhan protokoldeki yerini aldı . Nevruz kutlaması , &ldquo ; Barış ve ö ; zgü ; rlü ; k mü ; cadelesinde hayatını kaybedenler&rdquo ; anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı . Barış sembolü ; olarak havaya gü ; vercin bırakıldı . Barış İç ; in Vicdanı Ret Platformu ü ; yesi bir grup da kutlama katıldı . Gruptakiler &ldquo ; Askere gitme kardeş kanı dö ; kme&rdquo ; pankartı aç ; tı ve &ldquo ; Biz orduya sadece fındığa gideriz&rdquo ; sloganları attı .

Ö ; CALAN ' IN MESAJI OKUNDU

Ufuk Uras , Anayasa değişikliğinin BDP ' siz olamayacağını vurguladı . Daha sonra Abdullah Ö ; calan ' ın , avukatları aracılığıyla gö ; nderdiği , Nevruz mesajı okundu . Abdullah Ö ; calan , &ldquo ; Barış ve demokrasi umudunun hala var . Dilerim barış sü ; reci Ortadoğu ' ya ve dü ; nyaya ö ; rnek olur&rdquo ; dedi .

Ö ; CALAN ' A SİNEVİZYON GÖ ; STERİSİ

Diyarbakır ' daki nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağlar İlç ; esi ' ndeki Nevruz Alanı ' nda yapıldı . BDP ' ye gö ; re kutlamaya 400 bin kişi katıldı . Ö ; calan ' ın resminin bulunduğu ve ü ; zerinde ' Ö ; calansız dü ; nyayı başınıza yıkarız ' pankartı dikkat ç ; ekti . Sık sık PKK ve Ö ; calan lehine sloganların atıldığı kutlamada alana ö ; len bazı PKK ' lılar ile patlamalarda ö ; len ç ; ocukların fotoğrafları asıldı . Nevruz nedeniyle Diyarbakır ' da polis geniş ö ; nlemler aldı , izinler kaldırıldı , 3 bin polis gö ; revlendirildi . Ayrıca , diğer illerden polis takviyesi yapıldı . Kutlamada ilk konuşmayı Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı . Konuşmasına Kü ; rtç ; e başlayıp , Tü ; rkç ; e sü ; rdü ; ren Baydemir , &ldquo ; Kü ; rdü ; n Tü ; rke , Tü ; rkü ; n Kü ; rde kurşun sıkması haramdır&rdquo ; dedi . DTP ' nin kapatılmasıyla milletvekilliği dü ; şü ; rü ; len siyasi yasaklı Aysel Tuğluk , &ldquo ; Ö ; calan siyasi irademizdir&rdquo ; dedi . Kapatılan DTP ' nin siyasi yasaklı eski genel başkanı Ahmet Tü ; rk ö ; nce Kü ; rtç ; e sonra Tü ; rkç ; e yaptığı konuşmada , devletin Kü ; rtlere baskı yaptığını kenlidelerinin ise kardeşlik istediklerini ileri sü ; rerek , &ldquo ; Bu halkın isteğini sizler kısamazsınız . Siyasetinizle bunu engelleyemezsiniz . Bu halk duruşuyla ç ; ok şeyler sö ; ylemiştir&rdquo ; dedi . Diyarbakır ' daki kutlamada Ö ; calan ' ın 10 dakika sü ; ren sinevizyon gö ; sterisi yapıldı . Ö ; calan ' ın nevruz mesajı avukatları tarafından okundu .

CUMHURBAŞKANI NEVRUZ ATEŞİ YAKTI

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gü ; l , Ankara Altınpark ' ta dü ; zenlenen tö ; rende nevruz ateşini , Ç ; evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte yaktı . Gü ; l , &ldquo ; Nevruz nasıl baharı mü ; jdeliyorsa , Tü ; rkiye ' de de karşılıklı saygının , sevginin , karşılıklı dayanışmanın , birlik ve beraberliğin ve ç ; ok daha gü ; zel Tü ; rkiye ' nin mü ; jdecisi olmasını temenni ediyorum&rdquo ; dedi .

Kayynak : gazetevatan