Özhan Canaydın vefat etti

G.Saray camiasının ve Türk sporunun en önemli isimlerinden, sarı-kırmızılıların eski başkanı Özhan Canaydın 2.5 yıldır verdiği hayat mücadelesine dün gece yenik düştü.

Özhan Canaydın vefat etti
Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, pankreas tedavisi gören ve bir süredir durumu ağırlaşması üzerine hastanede doktor kontrolünde bulunan Özhan Canaydın’ın dün saat 23.34’te yaşamını yitirdiğini açıkladı. Canaydın’ın sağlık durumunun sabahtan beri kritik olduğunu anımsatan Aksoy, “Tüm çabalarımıza rağmen maalesef sayın başkanımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük” dedi.

HAYATINI G.SARAY’A ADADI

23 Ocak 1943’te Bursa’da doğan Canaydın, G.Saray Lisesi’nde devam eden eğitim hayatı boyunca sporla ve özellikle basketbolla uğraştı. Yıldız, Genç ve (A) takımlarında basketbol oynadı, 1962 yılında Genç Milli Takım ile Avrupa Gençler Şampiyonası’na katıldı. 1963’te Türkiye şampiyonu olan G.Saray’ın kadrosunda yer aldı. Kulübe 1957 yılında 155 sicil numarasıyla üye olduğunda 14 yaşındaydı ve en küçük üyeydi. 1964 yılında profesyonel basketbolu bırakıp aile mesleği olan tekstil işine girdi. Ancak G.Saray ile ilişkisi hiçbir zaman kopmadı ve her zaman camianın içinde yer aldı. Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren’in başkanlık dönemlerinde yönetim kurullarında yer aldı, çeşitli görevlerde bulundu.

TORUNU İÇİN SON ANA KADAR DAYANDI

Dün sabah kalbi duran ancak pes etmeyen Özhan Canaydın torunu Ali Talat’i görebilmek için son ana kadar savaştı. İsviçre’de okuyan Ali Talat, dedesinin durumunun ağırlaştığı haberini alır almaz Türkiye’ye doğru harekete geçti. Gece 22.30’da Bursa’ya gelen Ali Talat hayattayken dedesini son bir kez daha gördü. Canaydın da torunu ile vedalaştıktan sonra 23.10’da hayata gözlerini yumdu.

VASİYETİ ÜZERİNE CENAZESİ BURSA'DA

Özhan Canaydın’ın cenazesi kendi vasiyeti üzerine yarın memleketi Bursa’da toprağa verilecek. Naaşının İstanbul’a getirilmesini ve tören yapılmasını istemeyen başkanın cenazesi Mudanya Organize Sanayi Camii’nden kaldırılacak. Canaydın’ın ayrıca sağlığı yerindeyken “Hava kötü olursa öğle, güzel olursa ikindi namazında kaldırılsın. Tabutun üstüne G.Saray bayrağı olmasın, sarı-kırmızılı kurdela konsun” dediği ifade edildi.

Adnan Polat G.Saray Başkanı


’G.Saray için rahmetli oldu’

Beklenen bir şeydi ama yine de üzücü. Özhan ağabey ile 2 yıl birlikte görev yaptım. Zor şartlar altında çalıştık. G.Saray için yaşadı, G.Saray için rahmetli oldu. Eskişehir maçı öncesi Bursa’da görüşüp uzun uzun konuştuk. Bana vasiyeti ‘Başlattığımız projeleri sakın bırakma, hepsini bitir’ şeklindeydi. Tüm Türkiye’nin, ailesinin başı sağolsun.

Alp Yalman Eski G.Saray Başkanı

’İyi bir dostumu kaybettim’

Kaybından dolayı çok üzgünüm. Yakın dostumdu. Vefatı içimde boşluk bıraktı. Sadece benim değil bütün sevenleri bunu yaşıyordu. Bu hastalıktan çok çekti. Kurtuldu diyebiliriz. Allah kalanlara, sevenlerine, ailesine kuvvet versin. Özhan Canaydın deyince aklıma ‘dostum’ geliyor. Yöneticiliğe başlamasında ben de bir enstrüman olmuştum.

Ali Tayyar Eski G.Saray Başkanı


’Üzüntümü tarif edemem’

Çok sevdiğim G.Saraylı bir kardeşimi kaybetmek büyük üzüntü duyuyorum. Cuma günü Bursa’ya gitmiştim. Dev gibi bir insan küçülmüş vaziyette gördüğümde çok üzüldüm. Başkanlığım döneminde mali işlerime bakardı. Kendisini okuldan da tanıyorum. Çok sevdiğim bir kardeşimdi. Terbiyeli, efendi, namuslu ve dürüst bir insandı.

Ali Uras Eski G.Saray Başkanı


’Hepimizin yüreği yanıyor’

Bütün G.Saraylılar’ın yüreği yanıyor. Herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış bir arkadaşımızdı. G.Saray’da yapmak istediği çok şeyler vardı. Canaydın Allah rahmet eylesin tam bir G.Saraylı’ydı. Canından çok G.Saray’ı severdi. Çok güzel anılarımız vardı. Eşi başta olmak üzere herkesin başı sağolsun. Allah kalanlara uzun ömürler versin.


Adnan Öztürk G.Saray Başkan adayı


’Onun gibisini tanımadım’

Camiamızın başı sağolsun. Ağabeyimizi, başkanımızı kaybettik. Çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin. Son gün gittim ama görmek mümkün olmadı. G.Saray çok önemli bir şahsiyeti kaybetti. Her zaman ağabey kardeş gibiydik. Ben Özhan Canaydın gibi şahsına münhasır bir insan tanımadım. Allah gani gani rahmet eylesin.

Aziz Yıldırım F.Bahçe Başkanı


’Spora katkıları tartışılamaz’

Değerli dostum spor adamı ve gerçek bir beyefendiyi kaybettiğimize dair üzücü haberi almış bulunuyorum. G.Saray’da başkanlık yapmış değerli bir spor adamını kaybettik. Tarzı ve beyefendiliğiyle spor dünyasına sağlamış olduğu katkılar tartışılmaz. Sevgili dostum Canaydın her zaman Türk sporuna değerli hizmetleriyle anılacaktır.



ÖZHAN CANAYDIN KİMDİR?

Özhan Canaydın, Mart 2006 itibariyle Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanı, eski basketbolcu, iş adamı.

23 Ocak 1943 yılında Bursa'da doğdu. 1958 yılında basketbol oynamaya başladı. 1964 yılına kadar aktif olarak basketbol oynadı. 1957 yılında 155 sicil numarası ile Galatasaray'ın en küçük üyesi oldu. Basketbol oynadığı dönemde, 1962 yılında Genç Milli Takım'da Avrupa Gençler Şampiyonası'na iştirak etti. 1963'te Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımındaki 8 kişinin arasındaydı. Galatasaray Yıldız, Genç, A Takımlarda oynadı. Türkiye şampiyonu olan takımlarda yer aldı.

1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi. 37 yıldır süren mutlu bir evliliği olan Özhan Canaydın, 2 çocuk ve 4 torun sahibi. Oğlu Murat Canaydın, 1989 yılı Galatasaray Lisesi mezunu ve şu anda aile şirketinin başında. Kızı Zeynep Diniz ise 1 kız ve 1 erkek çocuk sahibi. Özhan Canaydın, 1963 yılında, babasının mesleği olan tekstil sektöründe iş hayatına başladı. Kısa bir süre sonra babasından ayrılarak kendi işini kurdu. 1984 yılında İtalyanlarla ortaklığa girerek dokuma, tekstil, örgü, boya ve konfeksiyon alanında yatırımlarda bulundu.

Türkiye'de Bursa'daki fabrikası 20.000m2 kapalı alan üzerine kurulu ve 1.200 çalışanı var. Bu fabrikada Kappa, Nike, Next, Lacoste, Fila, Adidas, Mavi Jeans için ihracata yönelik üretim yapılıyor. Özhan Canaydın, Galatasaray Kulüp Başkanlığına adayı olması dolayısıyla tüm işlerini profesyonel yöneticilere devretmiştir. Galatasaray Kulubü'nde de yöneticilik görevlerinde bulunan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur...