İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.dr. Cengiz Yakıncı'nın Önerisi:

Türkiye'de Sosyal Hizmet Uzmanına ihtiyaç olduğu, bu nedenle Sosyal Hizmet Uzmanı Okulları'nın sayısının arttırılması istendi.

  Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof . Dr . Cengiz Yakıncı , konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada , " Sosyal çalışmacı her türlü sosyal sorunların çözümü konusunda yetiştirilmiş , profesyonel meslek elemanıdır . Korunmaya muhtaç çocuklar , yaşlılar , sakatlar , suçlular , yoksullar , engelliler gibi konular sosyal hizmet uzmanlarının çalıştıkları alanlardan bazılarıdır . Bu konulara paralel olarak , hastaneler , rehberlik ve araştırma merkezleri , Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları ,
rehabilitasyon merkezleri , görme ve duyma engelli okulları , cezaevleri gibi birçok kurumda görev alırlar .
İngilizcede social worker denilen , sosyal hizmet uzmanı veya sosyal çalışmacı eğitimi ülkemizde 1961 yılında Hacettepe Üniversitesinde başlamıştır . Uzun yıllar ülkemizin tek okulu olarak kalmış , son on yıl içinde için de ise bu konuda eğitim veren okul sayısı 13 ' e çıkmıştır . Bu alanda devlet kurumlarında oldukça önemli açık bulunmakta ve okullardan mezun olanlar hemen iş bulmaktadır " şeklinde belirtti .
" Nasıl oluyor da kırk yıl boyunca sosyal çalışmacıya sınırlı ihtiyaç varken son on yılda ihtiyaç birden artıyor , mezunlar hemen iş bulabiliyorlar? " şeklinde soran Prof . Dr . Yakıncı , açıklamasını şöyle tamamladı :
" Bu sorunun birçok cevabı olabilir fakat en önemli cevabı topluma yön veren kişi ve kuruluşların basiretsizliği başka bir deyişle ileriyi görememesidir . Üniversite yöneticileri hızlı bir şekilde hareket ederek , sosyal hizmet uzmanı okulları sayılarını artırılmalıdır . Elbette sayıyı artırırken açılacak okulların niteliği de ciddi bir şekilde göz önünde tutulmalıdır . Bir düşünün , sizin bulunduğunuz ilde ki üniversitede sosyal hizmet uzmanı bölümü var mı? "