Hükümet Belediye Gelirlerine Yeni Düzenleme Getiriyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cuma günü İl Başkanları Toplantısı'nda belediye gelirlerine yeni bir düzenleme getirilmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladığı öğrenildi.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , cuma gü ; nü ; İl Başkanları Toplantısı ' nda belediye gelirlerine yeni bir dü ; zenleme getirilmesi iç ; in ç ; alışmalara başladıklarını aç ; ıkladığı ö ; ğrenildi . Yapılan ç ; alışmaya gö ; re , SSK ve vergi borcu olmayan belediyelerden en fazla yü ; zde 25 kesinti yapılacak .

Başbakan Erdoğan , cuma gü ; nü ; AK Parti Genel Merkezi ' nde yapılan İl Başkanları Toplantısı ' nda belediye başkanlarına ö ; nemli mesajlar verdi . Toplantıya , Ankara Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Melih Gö ; kç ; ek ve bazı AK Parti ' li belediye başkanları da katıldı . Başbakan Erdoğan toplantıda belediye gelirlerine yeni dü ; zenleme getirilmesi iç ; in kurmaylarına talimat verdiğini , en kısa zamanda dü ; zenleme yapılacağını sö ; yledi . Belediye kesintilerinden en ç ; ok şikayette bulunan Gö ; kç ; ek ' i ö ; rnek gö ; steren Başbakan Erdoğan ,
' Belediye gelirlerine yeni dü ; zenleme getireceğiz . Şu anda belediyelerden yü ; zde 60 ' a kadar kesinti yapıyorduk . Artık yapılacak yeni ç ; alışma ile bir belediyeden en fazla yü ; zde 40 kesinti yapılacak . Talimat verdim , ç ; alışmalar yapılıyor . Bu ç ; alışmanın hayata geç ; mesi ile birlikte belediyelere rahat bir nefes aldırmış olacağız ' dedi .

Erdoğan , Tü ; rkiye genelinde bazı vergi ve SSK borcu bulunmayan belediyelerin de olduğuna dikkat ç ; ekerek , SSK ve vergi borcu olmayan belediyelerden en fazla yü ; zde 25 kesinti olacağını kaydetti .

SEÇ ; İM 2011 TEMMUZ ' DA
Başbakan Erdoğan , seç ; imlerin gü ; nü ; nde yapılacağını da yineleyerek , il başkanları ve AK Partili belediye başkanlarına seç ; im startını vermelerini istedi . Erken seç ; im tartışmalarına değinen Erdoğan , ' ' Kim ne derse desin . Bakıyorsunuz hayal dü ; nyasında yaşayanlar var , ' sonbaharda seç ; im olacak ' . Bunların hepsi kuru hayal , bunlar ü ; lkeye , demokratik hayata saygısızlık ' ' dedi .

Gelişmiş ü ; lkelerde , ileri demokrasilerde 16-18 ayda erken seç ; im konuşmaları yapılmadığına işaret eden Erdoğan , ' ' Ama bunlar siyasetin acemisi . Bunlar siyasette cehaleti yaşıyorlar . Onun iç ; in de sü ; rekli erken seç ; im erken seç ; im . AK Parti bu sü ; rece mü ; saade etmeyecek . Bizler milletimizin bize verdiği sü ; re iç ; inde gö ; revimizi yerine getiririz , vakti zamanı geldiğinde de halkım ne karar verirse baş gö ; z ü ; zere deriz , o şekilde yolumuza devam ederiz ' diye konuştu .