Esenyurt'tan Biz Birlikte Türkiye'yiz mesajı

Halayların çekildiği, ateşin yakıldığı, köfte ve sucukların pişirildiği, demirlerin dövüldüğü, yumurtaların kırıldığı büyük coşkuyla kutlanan NEVRUZ programında konuşan Başkan Kadıoğlu, “Biz birlikte Türkiye'yiz” mesajını verdi

Esenyurt'tan Biz Birlikte Türkiye'yiz mesajı
Türkiye’nin yedi bölgesinden insanları bağrında kardeşçe barındıran Esenyurt, NEVRUZ coşkusuyla adeta kenetlenirken, birlik beraberlik örneğine bir kez daha imza attı. İlk defa bir ilçe belediyesi tarafından düzenlenen NEVRUZ kutlamasında, Halk Müziği Sanatçısı Nihat Doğan, Osman Öztekin ve Zülfikar’ın söyledikleri kardeşlik türküleriyle vatandaşlar, coşkunun doruk noktasını yaşarken, Yedi Bölge Folklor ekibinin, yedi bölgeden sunduğu halk oyunları gösterilerini ise ayakta alkışladılar. Kaymakam Uyumaz ve Başkan Kadıoğlu ile birlikte sahaya inen vatandaşlar, folklor ekibiyle halaylar çekerek eğlenmenin tadını çıkardılar. Barış, dostluk ve kardeşlik mesajlarının verildiği NEVRUZ kutlamasıyla ilgili Esenyurt halkı, “Başkan Kadıoğlu’na teşekkür etmek yetmez. Bu güzel günü bizlere yaşattığı için şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

Kadıoğlu: Biz birbirimizden ayrılamayız

Biz bugün barış ve kardeşlik için buradayız diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Türkiye ve Esenyurt’u yeniden oluşturmak için birlikte adım atalım. Sevgiye giden yolda beraber olalım. Biz birbirimizden ayrılamayız. Biz birlikte Türkiye’yiz” diye seslendi. Bugün sizin gününüz diyen Başkan Kadıoğlu, “Bugün belediye yok, kaymakamlık yok. Bugün bayram var. Bugün dostluğun perçinlendiği, kardeşliğin kenetlendiği güzelliği yaşıyoruz. Bugün sizlerin günü. Hep birlikte eğlenmenin tadını çıkartacağız” diyerek, Esenyurt ve Türkiye’nin NEVRUZ’unu kutladı.

Uyumaz: Kardeşliği dalga dalga yayalım


“Bugün Esenyurt’ta yaşanan kardeşliğin, birlik ve beraberliğin simgesi NEVRUZ bayramı, Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur” diyen İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, “Bu güzellik, dostluk ve kardeşlik Türkiye’ye Esenyurt’tan dalga dalga yayalım ve yaşatalım. NEVRUZ’un içinde barış vardır, husumet yoktur. Hepimizin kıblesi aynıdır. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Kötülük değil, birbirimizle barış içinde olalım” diye konuştu.