2010 Yılı Sağlıkçıların Yılı Olacak

Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nda bekleyen düzenlemeler yürürlüğe girdiği takdirde ekonomik ve sosyal haklar açısından sağlık çalışanları için 2010 kazanımlar yılı olacak.

  Sağlık Bakanlığı , izin ve rapor dö ; nemlerinde dö ; ner sermaye hakkı , sö ; zleşmeli personeli tek ç ; atıda toplayacak yasa ç ; alışması , Maliye Bakanlığı ise ek ö ; demede aylık mahsuplaşma ve giyim yardımlarının nakden ö ; denmesi konularındaki ç ; alışmalarını tamamladıkları takdirde sağlık ç ; alışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında ö ; nemli gelişmeler sağlanmış olacak . Sağlık Bakanlığı , izin ve rapor dö ; nemlerinde ç ; alışanlarına dö ; ner sermaye ö ; denmesi iç ; in ç ; alışma yü ; rü ; tü ; yor . Sağlık-Sen ' in Tıp Bayramı ' nda dü ; zenlediği sempozyuma katılan bakanlık yetkilileri , yö ; netmelik değişikliği ç ; alışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdiler . Yapılan aç ; ıklamaya gö ; re , bakanlığın hazırladığı yö ; netmelik değişikliği ; meslek hastalığı , kanser , verem ve psikiyatri gibi uzun sü ; reli tedaviye ihtiyaç ; gö ; steren hastalıklar nedeniyle kullanılan uzun rapor dö ; nemleri ile yıllık izin dö ; neminde sağlık ç ; alışanlarına dö ; ner sermaye haklarının belirli bir kısmını ö ; demeyi hedefliyor . Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaç ; ar , sağlık ç ; alışanlarının her ay aldıkları dö ; ner sermayelerinden izin ve rapor dö ; nemlerinde mahrum kaldığını belirterek , Sağlık Bakanlığı ile Kurum İdari Kurul Toplantısı ' nda mutabakata varılan bu konuda yapılacak dü ; zenlemenin ö ; nemli bir mağduriyeti ortadan kaldıracağını kaydetti .

Maliye Bakanlığı ' nın yasal ç ; alışma başlattığı ek ö ; deme mahsuplaşması ile sağlık ç ; alışanlarının izin ve raporlu dö ; nemlerde ek ö ; deme alma hakkı kazandığını hatırlatan Kaç ; ar , ' Sağlık Bakanlığı ' nın izinli ve raporlu dö ; nemde dö ; ner sermaye hakkı konusundaki dü ; zenleme de hayata geç ; irildiğinde , sağlık ç ; alışanlarının bu dö ; nemlerde yaşadığı gelir kayıpları bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de giderilmiş olacaktır ' dedi .

Sağlık ç ; alışanları , 2010 yılı iç ; inde gü ; nlü ; k normal ç ; alışma sü ; resinin 8 saate inmesi , daha ö ; nce sadece sağlık hizmetleri sınıfında ç ; alışanlara ö ; denen nö ; bet ü ; creti hakkından nö ; bet tutan tü ; m personelin yararlanması ve nö ; bet ü ; cretlerinde artış gibi haklar kazanmıştı .