(özel) Kamu-sen Genel Başkanı Akyıldız'dan Tartışmalara Cevap

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız sendikacı kimliğinin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği'nde adının geçmesi tartışmalarına İzmir'den yanıt verdi.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız sendikacı kimliğinin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği'nde adının geçmesi tartışmalarına İzmir'den yanıt verdi. Akyıldız, "SGK Yönetim Kurulu Üyeliği görevimin de mensubu olduğum sendikanın genel başkanlığı görevinin de başındayım. Benimle uğraşmasınlar iş yapsınlar" şeklinde cevap verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve tanınan kanunlara göre herkesin sahip olduğu hakları kullanmasının yanlış bir yanı olmadığını savunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız sendika başkanı olarak SGK'nın Yönetim Kurulu Üyeliği'ndeki görevine seçilmiş bir isim olarak geldiğini ifade ederek, "Ben 4688 sayılı kanuna göre Makine Kimya Enstitüsü kurumunda kadrosu askıya alınmış, ücretsiz izinli sendikacıyım. Ve 5510 sayılı kanunda çalışanları temsil eden SGK Yönetim Kurulu'nun
genel kurulunda seçilmiş bir üyeyim. Bir tarafta 5502 sayılı kanun gereğince bulunuyorum. Bir tarafta ise 4688 sayılı kanun gereğince bulunuyorum. SGK'da Yönetim Kurulu Üyeliği görevimin başındayım, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevimin de başındayım. Başkaları için söyleyecek lafım yok. İş yapsınlar, benimle uğraşmasınlar. Ben birilerinin hayallerini süslemek adına konuşup değerlendirme yapmıyorum çünkü" dedi.