İller Bankası Eski Binasını Özel İdare Satın Alıyor

Samsun İl Genel Meclisi'nde Hançerli Mahallesi'nde boşalan eski İller Bankası binasının İl Özel İdaresi tarafından 4 milyon TL'ye satın alınması onaylandı.

İller Bankası Eski Binasını Özel İdare Satın Alıyor
  İl Genel Meclisi mart ayı 2 . toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi . 2010 yılı gider bütçesinden Akalan Şelaleleri Yol Yapım tertibindeki 10 bin TL ' nin Bafra İlçesi Hizmet Götürme Birliği ' ne , Ayvacık ilçesi eğitim hizmetleri tertibindeki 80 bin TL ' nin Ayvacık köylere Hizmet Götürme Birliği ' ne aktarılması hakkındaki komisyon raporları okundu ve kabul edildi .
Tartışmalara neden olan İller Bankası 16 . Bölge Müdürlüğü binası olarak kullanılan Hançerli Mahallesi ' ndeki eski binanın 44 milyon TL ' ye , İller Bankası ' ndan 7 yıl vadeli alınmasıyla ilgili komisyon raporu Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ahmet Akbaş tarafından diğer gündem maddeleri gibi okundu . CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin , her yıl Özel İdare ' nin bütçesinin düştüğünü , alımın gereksiz olduğunu ve eldeki mevcut mülklerin zaten sürekli satışının yapıldığını , kaynağın daha verimli işlerde kullanılması gerektiğini savundu .
MHP Meclis Üyesi Cemalettin Şimşek , İl Özel İdaresi ' nin bina yönetimi konusunda verimli çalışmalarının olmadığına , birçok köy ihtiyacı bulunduğuna dikkat çekti . AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı , binanın alınmasını olumlu karşıladıklarını , İlkadım İlçe Kaymakamlığı olarak değerlendirilmesi yönünde fikir beyan etti . MHP Grup Başkan Vekili Erdal Türker de İlkadım ' a yakışır bir kaymakamlık hizmet binasının olması gerektiğini vurguladı . CHP Grup Başkanı Şahin ise tekrar söz alarak binanın İlkadım Kaymakamlığı için alındığını , bunun açık bir şekilde söylenmesi gerektiğini , daha alım olmadan binanın neden alındığının belliği olduğunu ifade etti .
Söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil , kamu kuruluşları arasında ihaleye girilmeden bedel karşılığında alımların yapılabildiğini söyledi . İller Bankası Genel Merkezi ' nin tespitinde binanın rayiç bedelinin 7 milyon TL olarak belirlendiğini , kamu kuruluşu olunduğu için İl Özel İdaresi ' ne 4 milyon TL ' ye 7 yıllık ödeme planıyla verileceğini ifade eden Karanfil , " Kıymetli bir yeri alımını çok uygun bir şekilde yapıyoruz . Binayı almadan ne şekildi kullanılacağı konusunun konuşulması olmaz . Önce binayı almamız lazım . Talebe göre zaten kararı meclis verecek . Biz ayrıca Ankara yolu üzerindeki Ahulu köyünün bulunduğu yerdeki 30 dönümlük bir araziyi almayı da gündeme taşıyacağız . Fırsatları değerlendirmemiz gerekmektedir " dedi .
İl Özel İdaresi ' nin köyle hizmet götüren bir kuruluş veya eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüklerinin devamı alarak nitelendirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Karanfil , " Özel İdare alt yapı hizmetlerinin yanı sıra kültürel , sosyal , eğitim , sağlık gibi birçok alanda hizmet vermektedir . Şehrin her yerine hizmet götürmektedir . Kurumun hizmet ağı çok büyüktür . Eski belediye sınırının bittiği yerde özel idare devreye girer anlayışı yok " diye konuştu .
OMÜ ' de kurulan Samsun Teknopark AŞ . ' ye dahil olmak için yetki kararı onaylanırken , Çarşamba ilçesi Eğrikum köyünde Çarşamba Elektrik A . Ş . tarafından kurulması planlanan hidroelektrik santrali ile ilgili imar planı değişikliği komisyona havale edildi .