Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan otomobiller

Cenevre Otomobil Fuarı'nın bu yıl 80'incisi düzenleniyor. Toplam 78 bin metre karelik bir alanda, 30 ülkeden 250 katılımcı ve 700 markanın yer alacağı fuarı, 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıl 100'ün üzerinde modelin dünya ve Avrupa prömiyerinin yapılacağı fuarın basın açılışı yapıldı.

Yarın da basına açık olacak fuar, 4-14 Mart 2000 tarihleri arasında ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Bu yıl toplam 78 bin metre karelik bir alanda, 30 ülkeden 250 katılımcı ve 700 markanın yer alacağı fuarı, 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Cenevre Otomobil Fuarında bu yıl, 100'ün üzerinde dünya ve Avrupa prömiyeri gerçekleştirilecek. Bu 100 yeni modelin çok önemli bir kısmı çevreye yönelik yeniliklerle dikkati çekiyor. Bu yılın geçen yıllara göre en önemli farkı ise 16 adet elektrikli ya da diğer alternatif sisteme sahip aracın da tanıtılacak olması.

Her yıl olduğu gibi bu yıl ''Yeşil Pavyon''da geleceğe bakan teknolojileri yakından izlemek mümkün oluyor.

Fuar, otomobil markalarının yanı sıra yan sanayi, tuning ve diğer katılımcıların sunacağı 40'ın üzerinde yeniliği de yine bu yıl yakından görme ve tanıma olanağı veriyor.

Geçen yıl yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı iki gün boyunca çeşitli ülkelerden basın mensupları takip ediyor.

Cenevre Otomobil Fuarı üretimi Türkiye'de yapılan dünya markalarının da boy göstereceği bir alan olacak. Renault'un elektrikli Fluence'ı, Fiat'ın yeni Hibrid Doblo'su ilk kez Cenevre'de ziyaretçilerin karşına çıkıyor.

Fiat Doblo Natural Power (Doğal Güç) adıyla tanıtılacak olan doğal gazla çalışan ve 1.4 litre 120 BG'lik T-jet motorla kombine edilen yeni versiyon, hem ekonomik hem ekolojik özellikleri bir arada sunan fakat performanstan da ödün vermeyen bir seçenek olarak dikkati çekiyor.

Nissan, Opel, Mitsubishi, Peugeot gibi markalarının fuarda elektrikli ürünlerini ve diğer yenilikleri de sergiliyor.