Aydın Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı

Aydın genelindeki sağlık kurumları tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen faaliyetler düzenlenen 'Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısında' masaya yatırıldı.

Aydın Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı
  İl Sağlık Müdürü Dr . Hüsnü Tırpancı başkanlığında gerçekleşen toplantıya Sağlık Müdür Yardımcıları , Şube Müdürleri , Sağlık Grup Başkanları , il genelindeki tüm hastanelerin başhekimleri ve özel hastane temsilcileri katıldı .
Aydın ' daki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının 2009 yılındaki çalışmalarına ait verileri içeren sunumu yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm . Dr . Nermin Erol , " Gebe ve çocukların izlenme oranları ile ilimizde gerçekleşen anne ve çocuk ölümlerinin önlenmesine ilişkin yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar verdi . 2008 yılında 182 olan bebek ölüm sayısı , 2009 yılında 125 ' e düştü . Anne ve çocuk sağlığı çalışmalarında , gebelerimize gebelikleri boyunca yapılan takiplerde tansiyon , şeker , idrar tahlili ve gebelik gelişimine ilişkin diğer takiplerin yapılmasının anne ve bebek ölümlerini engellemek açısından zorunludur . Ebelerimiz tarafından düzenli olarak yürütülen çocukluk çağında tansiyon ölçüm takiplerinin olası bir böbrek rahatsızlığını önlemedeki önemlidir . Aile planlaması , sağlık ocaklarımızda ve hastanelerimizde yapılan poliklinik çalışmaları , hastanelerimizin oda ve yatak durumlarının istatistiki verileri izlenme altındadır " dedi .
Aile Hekimliği çalışmaları , laboratuar hizmetleri , mevcut bulunan ve hizmet veren Ağız Diş Sağlığı Merkezlerine ek olarak ilçelerde halen yapımı devam eden Nazilli ve Söke Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin büyük oranda tamamlandığı ve çok yakın bir zamanda hizmete açılacağı müjdeleyen Erol , " Acil sağlık hizmetleri , çevre sağlığı hizmetleri , ilimiz içme sularının durumu ve klorlama çalışmaları devam ediyor . ' İl Değerlendirme Toplantısı ' yapılan çalışmalarda alınan olumlu sonuçların ortaya konması , eksikliklerin belirlenmesi ve saptanan eksikliklerin giderilmesine yönelik çözümlerin üretilmesi adına oldukça verimli olmuştur . 2009 yılında bölgesel ve genel olmak üzere 25 toplantı yapılmış olup , 2010 yılında da benzer değerlendirme toplantıları devam edecektir . Bu sayede kurumlarımızdan gelen idarecilerimiz bölgelerinde yürüttükleri çalışmalarda olumlu ve olumsuz yönlerini görmekte , hizmet ve hizmet sunumuna dayalı yaşadıkları sıkıntılarını ifade edebilmekte , Müdürlüğümüzce de bu konulara ilişkin çözümler üretilmektedir . Son olarak yapılan bu çalışmalar halkımıza kaliteli , hızlı , etkin , amacına uygun , hasta haklarına saygılı ve nitelikli sağlık hizmet verebilmek adına yapılmaktadır " diye konuştu .