Yozgat'ta Ojeli Parmaklar Mobilya Üretiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü'nde eğitim gören kız öğrenciler, ojeli parmaklarıyla mobilya üretiyor.

Yozgat'ta Ojeli Parmaklar Mobilya Üretiyor
Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü'nde eğitim gören kız öğrenciler, uygulamalı eğitimde, okul tarafından sipariş olarak alınan her türlü mobilya imalatını gerçekleştiriyor. Genelde erkek mesleği olarak bilinen mobilya üretiminde kendilerini kanıtlayan kız öğrenciler, kadınların her türlü meslek gibi mobilyacılığı da rahatlıkla yapabileceğini gösterirken, ojeli parmaklarıyla çekiç tutup hızarda sunta ve tahta biçimlendiriyor.
Mobilya ve Dekorasyon Bölümü'nde eğitim gören öğrencilerden Halime Polat, mobilyacılığın çok zevkli bir meslek olduğunu belirterek, "Okula ilk geldiğimizde bize biraz zor gelmişti. Ama şu anda alıştık, her türlü imalatı yapabiliyoruz. Mobilyacılık mesleği gelecek vadeden mesleklerden biri. Bu nedenle tüm kız öğrencilere tavsiye ederim" dedi.
Mobilyada çalışırken makyaj ve ojelerini de eksik etmeyen kız öğrenciler, "Tırnaklarımızdan vazgeçtik ama makyaj ve ojelerimize devam ediyoruz. Burada masa, sandalye, dolap, kapı gibi her türlü mobilya eşyasını üretebiliyoruz" diye konuştu.
Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Taslak, okullarının adeta bir fabrika gibi çalıştığını belirterek, "Okulumuzun teknik bölümleri, özellikle mobilya ve dekorasyon bölümü, hem üniversitemizin ihtiyacını hem de vatandaşların ihtiyacını karşılar duruma gelmiştir. Atölyelerde her türlü teknolojik ekipman bulunmaktadır. Burada eğitim gören kız öğrencilerimiz de erkek öğrencilerimiz gibi her türlü eğitimi alıp her türlü mobilyayı üretebilecek şekilde okulumuzdan mezun
oluyor. Bu bölüme kız öğrencilerin ilgi göstermesi bizi sevindiriyor. Öğrencilerimiz burada mobilyacılığın yanında tasarımı da öğreniyor ve mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabiliyorlar" ifadelerini kullandı.