Huzurevindeki Şüpheli Ölüme Valilik'ten Açıklama

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki Niyazi Resnelioğlu'nun odasında ölü halde bulunduğu haberlerinin bugün basına yansımasından sonra İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'tan konuyla ilgili açıklama geldi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki Niyazi Resnelioğlu'nun odasında ölü halde bulunduğu haberlerinin bugün basına yansımasından sonra İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'tan konuyla ilgili açıklama geldi.
Vali Kıraç şunları söyledi:
"İlimiz Karşıyaka ilçesinde bulunan huzurevinde maalesef yaşlı bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Odası kapalı olduğu için farkına varamamışlar. Adli bir vaka olduğu için konu bize ve savcılığa ulaştı. Hem adli hem de idari tahkikat başlattık, devam ediyor. Ne gerekiyorsa yapacağız. Tabii ki çok üzücü bir hadise. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İlgililerin dikkatsizliğinin olabileceği endişesiyle bu soruşturmayı başlattık ve gereğini yapacağız. Kabul edilecek bir durum değil.
İnsan kendi sorumluluğundaki bir odada kalan müdavimini görmezlikten gelebilir mi? Böyle bir şey olamaz. İncelemeden sonra gelsin rapor ona göre konuşacağım. Hoş bir şey değil. Hiçbir şekilde tasvip edilecek bir durum değil. Bir kurum bu kadar ilgisiz olmamalıydı."