Dp Lideri Cindoruk: 'Yıllarca Mağdur Olduk, Darbeye Karşıyız'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Süleyman Demirel ile yıllarca darbe mağduru olduklarını, bu yüzden partisinin de darbeye karşı durduğunu söyledi.

Dp Lideri Cindoruk: 'Yıllarca Mağdur Olduk, Darbeye Karşıyız'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bandırma'ya gelen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, vatandaşlardan ilgi gördü. Barış Manço Kültür Merkezi sinema salonunda partililerle bir araya gelen Hüsamettin Cindoruk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de artık kimsenin darbe istemediğini, partisinin de darbeye karşı durduğunu söyleyen Cindoruk, "Süleyman Demirel ile beraber yıllarca darbe mağduru olduk. 400 milletvekilim, darbe sonrası yıllarca hapishanelerde suçsuz yere yattı. Darbenin önlenmesinde baraj oluşturulmalı. Tecrübeli bir siyasetçi olarak karışan Türkiye'yi barıştırmak istiyoruz" dedi.

Ordu ile siyaset arasında kopukluk olduğunu ileri süren Cindoruk, "Ordu ile hükümet arasında devamlı müzakereler olmalı. Ordumuz, Osmanlı'dan bu yana çok önemlidir. Bu ordu Sarıkamış'ta 200 bin şehit vermiştir. Kimsenin adalete güveni kalmadı. Savcı savcıyı tutukluyor. Ülkede yargıya olan güven bitiyor. Başbakan'ın haberi olmadan kimse kimseyi tutuklayamaz, hapishaneye koyamaz. Öte yandan Cumhurbaşkanı Afrika'dan çıkamıyor. Vatandaş derdini anlatacak bir Cumhurbaşkanı bulamıyor. Bu sefer herkes 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e gidiyor" ifadelerini kullandı.