Bandırma Şehir Merkezinde 15 Dakikalık Park Uygulaması

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde şehir merkezinde belirli bölgelerde yaşanan trafik sıkışıklığını sona erdirmek amacıyla, araç parkları ile ilgili yeni bir uygulama başlatılıyor

Bandırma Şehir Merkezinde 15 Dakikalık Park Uygulaması
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde şehir merkezinde belirli bölgelerde yaşanan trafik sıkışıklığını sona erdirmek amacıyla, araç parkları ile ilgili yeni bir uygulama başlatılıyor. Belirlenen bölgelerde araçlar 15 dakikayı geçmemek üzere park edilebilecek.
Caddelerde araçların kuralsız park edilmesi nedeniyle özellikle şehir merkezinde yaşanan sorunlara çözüm olarak, 15 dakikalık geçici park uygulaması başlatılıyor. Park süresi 15 dakikayı geçen araçlar çekiciyle çekilerek araç sahiplerine ceza uygulanacak.
Başlatılan pilot uygulamayla Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Kaşifacar Caddesi'nde belirlenen bölgelerde araçlar 15 dakika süreyle park edilebilecek.
15 dakika geçici park yapılabilecek bölgelere, bu durumu belirten park levhaları dikildi. Geçici süre park levhası bulunmayan bölgelere de park yasağı levhaları konuldu. Sınırlı süreli park yasağı çalışması çerçevesinde yapılan park planı şu şekilde açıklandı:
"İnönü Caddesi için; Ordu Caddesi kavşağından başlayarak yolun sağ tarafında, 40 Merdiven Sokak kavşağına kadar 15 dakika sınırlı süreli parka izin verilecek.
40 Merdiven Sokak kavşağından Kaşif Acar Caddesi kavşağına kadar park yasağı devam ediyor. Kaşif Acar Caddesi ile İstiklal Caddesi kavşağı arasında yine 15 dakikalık geçici süreli park yapmaya müsaade edilecek. İstiklal Caddesi kavşağından Günaydın Mah. 2. Okul Sokak kavşağına kadar olan yol da, okul giriş çıkışı olduğundan parka kapalı.
İnönü Caddesi'nin Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu tarafında; Atatürk caddesi kavşağından itibaren, Kaşifacar caddesi kavşağına kadar park yasağı devam edecek, Kaşifacar caddesi kavşağından itibaren, İstiklal caddesi kavşağına kadar olan yol kenarına sınırlı süreli (15 dk.) park yapılabilecek. İstiklal caddesi kavşağından itibaren, 2. Okul sokak kavşağına kadar olan kısımda ise park yasağı devam edecek.
Kaşifacar caddesinin; İ.İnönü caddesi kavşağından itibaren Hastaneye kadar, gidiş istikametine göre yolun sağına, kavşaklara 5m. mesafe kalacak şekilde sınırlı süreli (15 dk.) parka müsaade ediliyor.
Atatürk Caddesi üzerinde ise; Ptt binasından, ışıklı kavşak istikametine doğru, Terziler Caddesi kavşağına kadar, sağlı sollu, ve kavşaklara 5 m. mesafe kalacak şekilde sınırlı süreli (15 dk) park yapılabilecek. Terziler Caddesi kavşağından itibaren cumhuriyet caddesi kavşağa kadar ise sağlı sollu park yapmak yasak"