Yönetmen Ferzan Özpetek, Başkan Güzelbey'i Ziyaret Etti

'Serseri Mayınlar' filminin galası için Gaziantep'e gelen ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e ziyarette bulundu.

Yönetmen Ferzan Özpetek, Başkan Güzelbey'i Ziyaret Etti
Başkan Güzelbey, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sayın Özpetek'i ikinci kez Gaziantep'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyaca ünlü sanatçıların Gaziantep'e olan ilgisi şehre büyük katkı sağlamaktadır. Neden Gaziantep dendiğinde bunun cevabını arayanlara verilecek cevap hazır bence. Gaziantep bir huzur, barış, medeniyet, tarih, kültür ve sanayi şehri. Yani aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yer. İşte bu sebeplerden kendiliğinden bu sorunun cevabı verilmiş oluyor" dedi.
Ünlü Yönetmen Ferzan Özpetek de, "Dünyanın hep güneyi ve doğusu dikkatimi çekmiştir. İtalya'nın güneyi de bu yüzden çok dikkatimi çekiyor. Gaziantep'e ilk filmim için gelirken bir takım endişelerim vardı. İnsanlar filmi nasıl karşılayacaklar, nasıl bir kültür gibi sorular sordum kendime. İnsanlardaki kültürü ve kafa yapısını görünce inanın çok şaşırdım. Türkiye galasını Gaziantep'te yapmam merak uyandırdı? "Doğu'ya açılmak lazım. Buralardan korkarak bu iş olmaz. Geçen sefer de 'Mükemmel Bir Gün' Gaziantep'te gösterildiğinde bu kadar sıcak, ileri bir seyirci görmediğimi düşündüm" diye konuştu.
Yeni filmi "Serseri Mayınlar"ın İtalya'da 1 haftadan beri kapalı gişe oynadığını belirten Özpetek, "İtalya'da seyirci filmi alkışlıyor, filmin sonuna gelindiğinde yer göstericiler seyircilere film bitti çıkabilirsiniz diye uyarıda bulunuyorlar" diye espri yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'e Antep işi bakır hediye sundu.