Vali Altıparmak'ın şehitler günü mesajı

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü ve Şehitler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Altıparmak'ın şehitler günü mesajı
Çanakkale Zaferinin 95. yıl dönümünün yurt genelinde büyük bir coşku ile kutlanmakta olduğuna işaret eden Vali Altıparmak, "Dünya'nın en güçlü ordularına karşı, yüz binlerce şehit verilmesi pahasına, Büyük Asker Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Yüce Türk milletinin onur ve gurur mücadelesiyle kazanılan ve tarihe altın harflerle geçen, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünde, vatanı ve bayrağı uğruna severek canlarını veren şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Yüce Türk milletinin tüm fertleri, hangi koşul altında olursa olsun, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağının şanla dalgalanması uğruna, şehitlik mertebesine ulaşmayı, rütbelerin en büyüğü olarak kabul etmiştir. Yeryüzünde, Türk milletinde olduğu gibi, hiçbir ulusun bireylerinde, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağı uğruna savaşırken 'Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi' sözünü yürekten söyleyememiştir" dedi.
Vali Altıparmak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Şehitlerimizin bu anlamlı günlerinde, bu günlerimizi borçlu olduğumuz, Büyük Önderimiz Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanın bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize de, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, onlara kalbimizin ve devletimizin kapısının daima açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünü ve 18 Mart Şehitler Gününü içtenlikle kutluyor, tüm Muğla halkına ve ilimizde tatillerini geçiren konuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum"