Midyat'ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı Meydanı'nda yapılan törende Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu
Havanın soğuk olmasına rağmen törene ilgi büyüktü. Törene Kaymakam Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Serkan Gökberber yaptı. Üsteğmen Gökberber, "Tek yürek olarak ülkesini canını hiçe sayarak koruyan Türk halkı, Çanakkale'de dünya bağımsızlığını ve yurdunun bir karış toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını vermiştir" dedi.
''Milletimiz, Kurutuluş Savaşı'nı yürüten ve Cumhuriyeti kurarak yurttaşlarımıza aydınlık yarınlar armağan eden yüce önder Atatürk'ün üstün niteliklerini bu savaşta tanıma fırsatı bulmuştur'' diyen Gökberber, "Genç Komutan Mustafa Kemal, Çanakkale'deki başarısı ve komuta yeteneği ile savaşın unutulmazları arasına girmiştir. Üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını bizlere bu nesil armağan etmiştir" ifadelerini kullandı.
İMKB Lisesi Müdürü Faruk Tercan da Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir destan olduğunu söyleyerek, "Çocuk yaşta gençlerin, annelerin, babaların aslana dönüştüğü yerin adıydı. Minnet ve şükranla anarak ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. İstiklal Marşı'nın on kıtasını duygulu okuyan minik kız öğrenci, tören alanında bulunanları duygulandırdı. Büyük alkış alan minik kızı Kaymakam Akkaya, alnından öptü. Ardından protokol üyeleri sıra ile tören tertip komitesini kutladılar.
Tören daha sonra sona yapılan kutlamalar ile son buldu.