Aşık Said 1'inci Ozanlar Şöleni Kırşehir'de Düzenlendi

Kırşehir'de Aşık Said'in adına düzenlenen Ozanlar Şöleninde birbirinden güzel türküler damgasını vurdu.

Aşık Said 1'inci Ozanlar Şöleni Kırşehir'de Düzenlendi
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Aşık Said 1'inci Ozanlar Şöleni" Kültür sitesi konferans salonunda yapıldı.
Programa, Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Eşi Zerrin Bahçeci, Kültür Müdürü Fuat Dursun, Toklumen Belediye Başkanı İsmail Kalaycı, Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, Ahi Baba Mustafa Karagüllü ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun'un açılış konuşmasını yaptığı şölen, geç saatlere kadar devam etti. Fuat Dursun, Aşık Said'i anlamak ve yaşatmak için bu organizasyonu yaptıklarını belirterek, "Aşık Said, Toklumen'de yaşamış ve bir çok kişiye ilham kaynağı olmuş, yanık sesi ile duygularını dile getiren, halka mal olmuş kıymetli bir ozanımızdır" dedi.
Aşık Said'in kültür elçisi olduğunu ve çok değerli olduğu hatırlatan Dursun, "Said'i bu katkılarından dolayı unutmayarak anmak istedik. Bizlere yarımcı olan ve maddi, manevi desteğini esirgemeyen gönül erlerine, Valilik makamına ve Belediye Başkanlığına sosuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Gecenin sunuculuğunu şair Sait Sargın yaparken, 15 mahalli sanatçıda Aşık Said'e, Kırşehir'e ve kendilerine ait türküleri seslendirerek, geceyi unutulmazlar arasına soktu. Gece'de davetlilere Türk Kahvesi ikram edilerek, ağız tadına da önem verildi. Türkü şöleninin bitmesi ile sona eren programa ilgi yoğun oldu.
Aşık Said, 1835 yılında Kırşehir'e bağlı Toklumen Köyünde doğdu. Kızılırmak üzerinde kayıkçılık yapan, birçok yer gezmiş, dolaşmış ve çoğunluğu da yaşanmış olaylar üzerine türküler çalıp söyleyen bir halk ozanı olan Aşık Said, 75 yaşında vefat etti. Aşık Said'in mezarı iki sene önce torunu ve araştırmacılar tarafından bulunarak yenilendi. TRT repertuarına geçmiş çok sayıda eseri bulunan Toklumen'li Aşık Said'in 100. ölüm yıldönümüne denk gelen şölen'de 15 mahalli sanatçı türküleri ile davetlileri mest etti.