Adana İl Müftülüğün'den Çanakkale Hutbesi

Adana İl Müftülüğü, `Çanakkale Zaferi`nin Türk tarihini canlandıran olaylar arasında muhteşem bir yere sahip olduğunu` Cuma Günü hutbe ile anlatacak.

Müftülük tarafından hazırlanan `Kahramanlık Destanı Çanakkale Zaferimiz` konulu hutbe yarın camilerde okunacak.
Çanakkale Zaferi`nin, Türk milletinin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ve en zorlu imtihanlardan biri olduğu anlatılan hutbede, "Çanakkale Zaferi, tarihimizi taçlandıran olaylar arasında muhteşem bir yere sahiptir. Şanlı tarihimizin eşsiz zaferlerinden biri de Çanakkale zaferimizdir. 18 Mart 1915 yılında meydana gelen bu eşsiz zaferimizin 95. yıldönümünü kutluyoruz.
Çok zor şartlarda kazanılan Çanakkale Zaferi unutulamaz. Çocuklarımıza Gelibolu'yu ve Çanakkale'yi iyi anlatmalıyız. Çünkü, özellikle günümüzde yabancı kültürün etkisinde kalan gençlerimizin bu konuları bilmesi gerekmektedir. Geçmişimizi unutarak tarihimizi yok saymamız çok büyük bir gaflettir. Zira sahip olduğumuz kültürün kaynakları, tarihi birikimimizden gelmektedir. O halde tarihî geçmişinden koparılmış bir millet, kimliksiz ve kişiliksiz bir topluluktur. Bu sebeple milletimiz asırlar geçse de, bir Malazgirt zaferini, bir İstanbul'un fethini, bir Çanakkale zaferini unutmayacaktır." denildi