Yozgat Genç Sanayiciler Ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik:

Yozgat'ın Yerköy İlçesi Ticaret Borsası Eski Başkanı ve Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik, hayvan yemindeki yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gerektiğini söyledi

Yozgat Genç Sanayiciler Ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik:
  Yozgat ' ın Yerköy İlçesi Ticaret Borsası Eski Başkanı ve Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik , hayvan yemindeki yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1 ' e indirilmesi gerektiğini söyledi .
Türkiye ' nin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını hatırlatan Yerköy İlçesi Ticaret Borsası Eski Başkanı ve Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik , " Yozgat nüfusunun büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır . Yüksek girdilerden dolayı çiftçiler , tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına gelmiştir " dedi .
Hayvan üretiminin azalmasından dolayı son iki yıldır , et fiyatlarını çok yükseldiğini ve yükselişin de halen sürdüğünü ifade eden Çelik , " Geçmiş yıllardan günümüze besicilere yeterli destek verilmemiş , vatandaş elindeki hayvanı da satarak göç etmektedir . Göçü durdurmak ve besiciliği cazip hale getirmek için teşviklerin artırılması gerekir . Besicilikte girdilerin başında karma yem gelmektedir . Yemin torbası yaklaşık olarak 30 TL ' dir . Karma yemin hammaddesi olan , buğday , arpa , fiğ , gibi bitkilerin alırken KDV oranı yüzde 1 , yem satışında ise KDV oranı yüzde 8 ' dir . Bu da çiftçiye olumsuz yansıyor . Bu nedenle hayvancılıkta maliyetlerin azaltılması için yemdeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1 ' e indirilmesi gerekir . Ayrıca , besicilikte karma yem kullanan çiftçilere teşvik verilerek , hayvancılık desteklenmelidir " şeklinde konuştu .