Uludağ, Küçükbaş Hayvan Üreticilerine Yeniden Açılıyor

Uludağ'daki otlakları kullanmalarına izin verilmeyen üreticilerin imdadına Bursa Valisi Şahabettin Harput yetişti

Uludağ'daki otlakları kullanmalarına izin verilmeyen üreticilerin imdadına Bursa Valisi Şahabettin Harput yetişti. Konuyu gündeme getiren Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran ile görüşen Harput'un girişimleri ile Uludağ'daki 4 köyde 35 üretecinin otlakları kullanmalarına yeniden izin çıktı.
Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BKKYB) Başkanı Yıldırım Oran, bir süre önce gündeme taşıdıkları soruna sahip çıkan Vali Şahabettin Harput'u ziyaret ederek sorunun çözümüne yaptığı katkı için teşekkür etti. Ziyarette konuşan Yıldırım Oran, Uludağ'ın turizm cenneti olduğu gibi küçükbaş hayvanlar için besin deposu olduğunu belirtti.
Yıldırım Oran, yüzyıllardır Uludağ otlaklarını kullanan üreticilerin Uludağ'ın yeniden planlanması sırasında saf dışı edildiklerini hatırlatarak, "Uludağ eteklerinde bulunan köylerdeki küçükbaş hayvan üreticileri için bu otlaklar hayati önem taşıyor. Üreticilerimizin ormana ve turizm bölgesine bugüne kadar hiçbir zararı da dokunmadı. Sorunumuzu Sayın Valimiz öğrenince hemen hareket geçerek çözdü. Bu nedenle kendisine teşekkür etmeye geldik" diye konuştu.
Vali Harput'un devreye girmesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldiklerini söyleyen Yıldırım Oran, "Sorunumuzu dinleyen yetkililer bize hak verdi. Yapılan plana üreticilerimizin otlak olarak kullanabileceği bölgeler de eklendi" diye konuştu.
Yıldırım Oran, Uludağ'daki sorunun çözümünde köprü olan Vali Harput'a teşekkür için yaptığı ziyarette ülke hayvancılığının gelişmesi için herkese önemli sorumluluklar düştüğünü de söyledi. BKKYB'nin 3 bin dolayında üyesi olduğunu belirten Yıldırım Oran, Bursa'da kayıt altına aldıkları 20 bin dolayında küçükbaş hayvan olduğunu söyledi. Oran 2005 yılından bu yana üreteciler için damızlık hayvan temin ettiklerini de ifade ederek, "Yenişehir ve İnegöl'de de örnek çiftlikler kurduk. Çalışmalarımıza verilecek
destek, ülke hayvancılığının gelişmesine büyük katkı koyacaktır" diye konuştu.
Vali Harput ise yapılan ziyarete teşekkür etti. Bursa'nın bir sanayi kenti olduğu kadar tarım ve hayvancılık alanında da yüzyıllara dayanan geçmişi olduğunu kaydeden Vali Harput, "Bursa Valisi olarak kentimizin bütün sektörlerine katkı yapmak görevimdir. Kentimizin kırsal kesiminde hayvancılığın gelişmesi için elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Uludağ ile ilgili sorunu öğrenince hemen hareke geçip sorunun çözülmesi talimatı verdim. Konuyu olması gereken şekilde çözdük" diye konuştu.