Siirt Polisinin 'Sokaktaki İnciler' Projesi Sürüyor

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin SODES kapsamında hazırladığı 'Sokaktaki İnciler' projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "2009 yılı içerisinde SODES kapsamında hazırladığımız 'Sokaktaki İnciler' adlı proje kabul edilmiş ve proje 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde uygulamaya konulmuştur. Proje ailesinden maddi ve manevi destek göremeyerek sokakta çalışan, eğitimini bırakma noktasına gelen başarılı 30 çocuğun (sokaktaki 30 inci) eğitimlerinin devamının sağlanması için maddi ve manevi her türlü desteği sağlayarak, bu çocukların ilerde devletini
milletini seven topluma faydalı, çevresindekilere örnek olacak birer birey olmalarını sağlamak amacı ile hazırlanmış ve bu durumda olan 30 çocukla görüşülerek proje ilimizde uygulamaya konulmuştur. Proje kapsamında öğrencilere yönelik haftanın dört günü etüt yaptırılmaktadır. Öğrencilere sinema, tiyatro, halı saha maçı il içi gezileri yaptırılmış ileride il dışı gezisi de yaptırılacaktır" denildi.
Açıklamanın son bölümünde baharın yaklaşması ile birlikte zaman zaman bu çocuklarla piknik yapılmaya başlanacağı duyuruldu.