Maliye Bakanlığı Çalışanları Ücret Adaletsizliğinden Şikayetçi

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Gelir İdaresi ve Defterdarlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin her geçen gün artığını söylerken, taleplerinin biran önce yerine getirilmesini istedi

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Gelir İdaresi ve Defterdarlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin her geçen gün artığını söylerken, taleplerinin biran önce yerine getirilmesini istedi.
Maliye Bakanlığı'nın, IMF, Dünya Bankası ve AB'den gelen talepler doğrultusunda gelir ve gider diye ikiye ayrıldığını hatırlatan Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Gelir İdaresi çalışanlarıyla Defterdarlık çalışanlarının aynı bakanlığa bağlı olmasına rağmen iki ayrı kurum haline dönüştüğünü belirtti. İki kurum çalışanlarının da ayrı özlük ve mali haklara sahip olduğunu ifade eden Bulut, "Bunlar yetmezmiş gibi aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliği her geçen gün artıyor. Öte yandan bütün kurumlara Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadroları sınavsız verilirken, Maliye çalışanları sınava tabi tutuluyor. Uzmanlık sınavlarında kısıtlı sayıda da olsa başarılı olanların uzmanlık atamaları yapıldı. Ancak aynı işi yapan, aynı birimde, aynı Bakanlık ve başkanlıkta çalışanlar arasında 'eşit işe, eşit ücret' uygulaması bir türlü gerçekleşmedi. Uzun yıllar bu teşkilata hizmet veren, sahasında uzmanlaşmış arkadaşlarımızın talepleri hep göz ardı edildi. Ek ödemeleri birkaç yıldan beri aynı oranda kaldı, herhangi bir artış sağlanmadı" dedi.
Emekliliği dolmuş olmasına rağmen binlerce çalışanın hizmet üretmeye devam ettiğini dile getiren Bulut, "Emekli olmaları halinde aylık maaşları yarıya inecek bu arkadaşlarımız, bir an önce ilave ödemelerin emekli keseneğine tabi tutulmasını bekliyor. Yıllarca çalışıp üreten ve bir nevi uzmanlaşan lise ve ön lisans mezunlarının en azından uzman yardımcılığına atama talepleri bir an önce yerine getirilmeli. On binlerce çalışan şimdilik faks eylemi yaparak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i uyardı. VHKİ kadrolarının sınavsız verilmesi, uzmanlık sınavlarındaki sınırlamanın kaldırılması, şartları tutan arkadaşlarımızın uzman yardımcılıklarına atanması, ek ödeme oranlarının yeniden ele alınarak ücret adaletsizliğinin giderilmesini talep ediyoruz. Aksi halde meydanları dolduracağız" diye konuştu.