Kalkınma Ve İstişare Toplantıları Sürüyor

Erzincan'ın ilçelerinde başlatılan birinci kalkınma ve istişare toplantıları İliç ilçesinde devam etti.

Kalkınma Ve İstişare Toplantıları Sürüyor
İliç Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleştirilen 1. İliç Kalkınma ve İstişare Toplantısı'na Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Taş, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İliç Kaymakamı Yusuf Karaloğlu, İliç Belediye Başkanı Ramazan Buran, çok sayıda ilçe halkı ile birlikte il ve ilçe deki kurum amirleri sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan İliç Belediye Başkanı Ramazan Buran, İliç'in kalkınma noktasında atağa geçtiğini söyledi. Bölgede maden çalışmaların ve barajların inşa edilecek olmasından dolayı İliç'in farklı bir imaj kazandığını ifade eden Başkan Buran, belediye olarak, beldenin alt yapısı, üst yapısı olmak üzere bir çok sorunu ele aldıklarını, 5,5 milyon TL'lik yatırımla ilk olarak içme suyu problemini çözdüklerini kalan sorunlar için yaz kış demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi. İlçede konut ihtiyacının olduğunu da hatırlatan Başkan Buran, TOKİ işbirliğiyle bu sorunun da kısa zamanda çözüleceğini söyledi.
Ardından söz alan Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Taş, Erzincan Üniversitesi'ne bağlı olarak İliç'te açılan MYO'da 6 bölüm açacaklarını buraya yaklaşık 300 öğrencinin geleceğini hatırlatarak İliçlilerin buna hazır olmalarını istedi. Öğrencilerin ekonomik, sosyal ve kültürel getirisinin olabileceğini hatırlatan Prof. Dr. Fahri Taş, İliçlilerinden öğrencilere sahip çıkmalarını isteyerek, yetkililerin özellikle öğrencilerin barınma noktasında şimdiden hazırlıklarını yapmalarını istedi.
Daha sonra ilçenin genel durumu hakkından katılımcılara sunum yapan ilçe kaymakamı Yusuf Karaloğlu, içlenin genel durumu hakkında bilgiler vererek avantaj ve dezavantajlarını da ele aldı. ilçede tarım ve hayvancılığın, arıcılığın etkili olduğunu söyleyen Kaymakam Karaloğlu, il geneline bakıldığında küçük baş hayvan sayısının ve tulum peyniri üretiminin yüzde 20'sinin İliç'te yapıldığını söyledi. Bölgede bulunan Çukurdere maden şirketinde şimdiden 428 kişinin istihdam edildiğini, tam olarak faaliyetine başladığı zaman bu sayının daha da artabileceğini kaydeden Kaymakam Karaloğlu, yine karasu nehri üzerinde yapılacak olan barajların da ilçeye ekonomik getirisinin olacağını kaydetti. İlçede şimdiden nüfus hareketliliğindeki artışın hissedildiğini kaydedin Kaymakam Yusuf Karaloğlu, artan konut ihtiyacının TOKİ iş birliğiyle çözüleceğini vurguladı. İlçede okul ve hastane binalarına ihtiyaç olduğunu hatırlatan Kaymakam Karaloğlu, yollarında yapımının tamamlanmasıyla ilçenin sorunlarının asgariye indirileceğini söyledi.
Toplantıda son olarak konuşan Vali Abdülkadir Demir, katılımcılara; Erzincan'daki her çalışmada imzası bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın selamını ileterek; "Bu toplantılardaki amacımız neler yapabileceğimizi masaya yatırmak. Sorunların çözümü için toplandık. Var olan sorunları birilerinin çözmesini bekleyemeyiz. Bu görev burada yaşayan insanlarımıza düşüyor. Erzincan'da şuan da tüm güzellikler bir arada. Bu birliktelik bu güzellik bizim tüm sorunlarımızın çözümünde önemli rol oynuyor. Yol, su işleri çözülür, önemli olan bölgedeki mevcut potansiyeli değerlendirebilmek. Ulaşım sorun olarak görülüyordu ama artık bu sorunu aşıyoruz. Öyle yollar yapılıyor ki; devletin ne demek olduğunu milletle el ele vererek görebiliyoruz. İlçelerimizin tamamının yolları elden geçiyor. Bunun için çalışmalara başlıyoruz. İliç'te tarım ve hayvancılığın yanında madencilik ve enerji noktasında da çok şanslı. El ele vererek tüm sorunları aşacağız bunu göreceksiniz" dedi
Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir, Kaymakam Yusuf Karaloğlu, Belediye Başkanı Ramazan Buran ve il genel meclis üyeleri, katılımcıların karşısına geçerek dilek ve temennilerini dinlediler.