Emniyet'ten Polis Koleji'ne Giriş Sınavı Açıklaması

Polis Koleji'ne girmek isteyen öğrencilerin 15-26 Mart tarihleri arasında öğrenim gördükleri okullarda başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrenciler, 2010 yılı 8'inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girmek zorunda. Polis Koleji'ne giriş sınavına katılacak adayların tespiti ise, orta öğretime yerleştirme puanına göre gerçekleştirilecek. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi neticesinde erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılacak. Polis Koleji giriş sınavına ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru, o yıl koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar çağrı yapılabilecek. Polis Koleji giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adaylar, 9 Temmuz 2010 tarihinden itibaren "www.egm.gov.tr", "www.poliskoleji.k12.tr", "www.oges.meb.gov.tr" internet sitelerinde ilan edilecek.
Polis Koleji'ne giriş için mülakat sınavının 2-3-4 Ağustos, beden eğitimi sınavının 5 Ağustos, yazılı sınavın ise 6 Ağustos 2010 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.