Ak Parti Uşak İl Teşkilatı Gençlerin Köyü Dönüşünü Sağlamak İçin Proje Hazırlıyor

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, gençlerin kentten köye dönmesini sağlayacak büyük bir proje üzerinde çalıştıklarını, proje tamamlandığında kamuoyu il paylaşacaklarını söyledi.

Ak Parti Uşak İl Teşkilatı Gençlerin Köyü Dönüşünü Sağlamak İçin Proje Hazırlıyor
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile kent gündemini ilgilendiren konuları değerlendirdi. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Alper, "İzmir'in Efemçukuru Uşak'ın Siyanür Çukuru Olmasın" yazılı pankartın korsan olduğunu iddia ederek yetkili mercilerin gereğini yapmasını istediklerini bildirdi. Kentten köye dönüş için ciddi bir proje üzerinde çalıştıklarını ve projeyi bakanlığa sunduktan sonra kamuoyu ile de paylaşacaklarını ifade eden Alper, "Gençlerin köyüne dönüp topraklarını işlemelerini sağlayacağız. Köylerimizdeki sosyal ve kültürel alanları genişleterek, kütüphane, internet ve park alanı gibi alanlar oluşturacağız. Köyün çocukları, gençleri, hanımları ve beyleri bu alanlarda vakit geçirecek. Köy konakları yada kullanılmayan atıl vaziyetteki okul binalarını kütüphane ve internet evine çevireceğiz. Toprağı işleyip tarımdaki etkinliğimizi arttıracağız. Uşak teşkilatı olarak örnek bir proje ile Türkiye'de fark oluşturacağımızı düşünüyoruz. Çok büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz. Proje tamamlandığında kamuoyu ile paylaşacağız"dedi.
Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın hafif rayı sistem projesi ile halkı kandırdığını 172 bin nüfuslu bir kentte böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesinin hayal olduğunu öne süren Hilmi Alper, "Belediye Başkanı, bu tip hayali projelerle uğraşacağına gerçekleştirebileceği işlere baksın. Kentin çöp sorununu hala çözmüş değil. Bir yıldır çöpleri yakarak enerji elde edeceğini iddia ediyor. Ama hiçbir adım atamadığı gibi Uşak'ın çöplerinin yakmaya elverişli olmadığı yönünde raporlar var. Kayseri 17 kilometrelik raylı sistemi 100 milyon Euro'ya ihale etti. 914 bin nüfuslu bir kent bunun altından kalkabilir ama Uşak 172 bin nüfusa sahip bu yükün altından nasıl kalkacağız. Günde kaç kişi raylı sistemi kullanacak bunların hepsi belirsiz. Ayrıca bu proje ciddi olsaydı stratejik planda yer alırdı. Stratejik planda yer almayan bir proje için meclisten borçlanma yetkisi aldı. Bu çok tehlikeli ve keyfi bir uygulamadır"dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın 2009 seçimlerinden önce başkan seçilmesi halinde makam araçlarını satıp makam odasını da zemin kata taşıyacağını vaat ettiğini ancak bu sözlerini 11 ayda unuttuğunu da iddia eden Hilmi Alper, "Sayın Başkanı seç,imden önce aylar propaganda yaparak makam araçlarını satıp kendi özel aracını kullanacağını deklare etti. Yerel basın ve bir çok gazete ile internet sitelerinde bu haberler yer aldı. Bununla da yetinmeyen Erdoğan makam odasını da zemin kata taşıyıp belediyeyi halkın içinden yöneteceğini vaat etti. Seçimi kazandıktan sonra zemin katta bir makam düzenlemesi yapıldı. Ancak sayın Erdoğan'ı orada görmek mümkün değil. Belediye'de seçimden önce iki adet makam aracı vardı. Sayın Erdoğan bu konuda da sözünde durmadı. İki olan makam aracı sayısını 4'e çıkardı. Söylemleri ile çelişen uygulamalarıyla halkı kandırdığını zannetmesin. Herkes verilen sözleri biliyor hatırlıyor"dedi.
Uşak İl Özel İdaresi'nin Karaağaç, Akse ve Kalfa Korusu'nda halkın ailecek vakit geçirebileceği mesire alanları inşa edeceğini bu proje ile ilgili çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekleyen Hilmi Alper şunları söyledi; "Belediye Başkanı Erdoğan'ın Akse Çamlığı'nda hayvanat bahçesi projesi uygulayacağını söylemişti daha önce ve alanın kendilerine tahsisini istedi. Akse Çamlığı orman alanıdır. Biz Sayın Başkan Erdoğan'ın projesine karşı değil destek oluruz. Ancak bu projesini kendi imar alanı içerisinde yapsın. Bizde alkış tutalım destek verelim. Akse Çamlığı'nda Özel İdare yapacak o çalışmayı. Sadece Akse Çamlığı'nda değil Kalfa Korusu ve Karaağaç göletinde de yapacak. Bu üç alanı bir projede ele alacağız. Bu konuda meclis üyesi arkadaşlarımız ve idare çalışmalarını sürdürüyor. Bu projenin bedelini de TÜPRAG Metal Madencilik Şirketi karşılayacak. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan, çok eleştirilen ve bu kente hiçbir şey katmadığı iddia edilen maden bize 3 adet mesire alanı kazandıracak"