Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Heyecanı

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'un usta kalemleri olan öğrenciler, Çanakkale'deki Mehmetçikleri yazdı ve kompozisyon yarışmasında tüm dereceleri topladılar.

Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Heyecanı
  Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl İlköğretim okulları arası düzenlenen Çanakkale savaşlarının yıl dönümü anma törenleri kapsamında 95 . yıl kompozisyon ve şiir yarışmasında Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri kompozisyon dalında Çanakkale ' de yaşanan olayları anlattıkları kompozisyon yarışmasında tüm dereceleri topladı . Kompozisyon dalında 1 . ' liği 7-A sınıfından Şükran Horosan , 2 . ' liği 6-B sınıfından Esma Kayalıoğlu , 3 . ' lüğü de 4-B sınıfından Mustafa Yalçınbaş aldı . Ayrıca şiir dalında da 2 . ' liği 8-C sınıfından Zeynep Cesur alarak Çanakkale ' yi , Mehmetçikleri unutmadıklarını ve kompozisyon , şiir hatta destanlara konu olması gerektiğini gösterdiler .
Kompozisyon dalında 1 . olan Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Şükran Horosan Manisa ' yı temsil etme hakkı kazandı . Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri okul müdürlüğü tarafından ödüllendirildi . Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz , bu başarıları beklediklerini , her zaman öğrencilerine güvendiklerini belirterek , bu başarılarının rastlantı olmadığını söyledi . Yılmaz , daha önce de ana sınıfı öğrencilerinin Öğretmenler Günü resim yarışmasında 3 dereceyi birden alarak madalyaların tamamını aldıklarını kaydetti . Ayrıca , 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle 20-21 Mart ' ta Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası ' na ev sahipliği yapacaklarını ve bu heyecanın asırlar boyu devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi .