Mhp'den Eskişehir Bağlarına İzin Belgesi Müjdesi

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Turan Türküm, Eskişehir Bağları'nda oturan ve Yapı İzin Belgesi alamayan vatandaşlara müjde verdi

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Turan Türküm, Eskişehir Bağları'nda oturan ve Yapı İzin Belgesi alamayan vatandaşlara müjde verdi. Türküm, "Vatandaşlar belediyelere müracaat ederek meskenlerini alabilirler" dedi.
MHP İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Turan Türküm, Melikgazi Belediyesi'ne bu güne kadar kaç kişiye tapu verildiğini yazılı olarak sorduğunu bildirdi. Türküm, "Bölgede 6 bin 500 adet parsel bulunuyor. 5 bin 860 parsel tahsis edilmiş, 5 bin 860 adet tapu tahsis belgesi verildiği ve 4 bin 998 adet tapu dağıtıldığı belirtilerek, bir kısım tapuların tescil aşamasında olduğundan verilmeye devam edildiği ifade edildi" diyerek açıklamasında şunları söyledi:
"15 yıldır bu bölgenin sorunu özellikle çözülmüyor. Vatandaşın tapusu adeta ağır çekimle dağıtılıyor. Bu güne kadar 6-7 seçim olmuş, her seçim döneminde tapu ve mesken alma işlemi siyasi malzeme konusu yapılmıştır. İstiyorlar ki bu konuyu birkaç seçim daha kullanalım.
Bin 500 kişinin tapusu 15 yıldır verilmediği gibi 650 kişinin tapu tahsis belgesi dahi verilmemiş. Bir projeyi neticelendirmek için kaç yıl gereklidir. Bu güne kadar tapusunu alan 4 bin 998 kişiden sadece 78 adedi meskenini alabilmiş. 4 bin 920 kişi yapı kullanma için belgesi alamamıştır. Bunun sebebi de SGK prim borcundan kaynaklanmaktadır. 3914 Sayılı İmar Kanununun 28. Maddesinde yapılan değişiklikle 'Yapı sahibinin talebi üzerine ilgili idarece durum tespit edilerek yapı kullanma izin belgesi verilir' denilmektedir.
Yani kısaca bu güne kadar meskenini SGK borcundan dolayı alamamış olan vatandaşlar, ilgili belediyelere müracaat ederek meskenlerini alabilirler."