Azerbaycan Parlamento Başkanı Esadov'dan Avrupa'ya Çağrı

Azerbaycan Parlamento Başkanı Oktay Esadov, Avrupa'ya, 'Ya bölgede barışı ve kalkınmayı, ya da Ermeni Lobisi'nin uydurma iddialarını seçin' çağrısında bulundu.

Azerbaycan Parlamento Başkanı Esadov'dan Avrupa'ya Çağrı
  Bakü ; ' de temaslarını sü ; rdü ; ren Avrupa Gü ; venlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT ) Parlamenterler Asamblesi Başkanı Joao Saores , Azerbaycan temaslarına Haydar Aliyev ' in mezarını ve Azerbaycan Şehitliğini ziyaret ederek başladı . Azerbaycan milletvekilleri ile gö ; rü ; şen AGİT Parlamenterler Asamblesi Başkanı Joao Saores , daha sonra Azerbaycan Parlamento Başkanı Oktay Asadov ' la gö ; rü ; ştü ; . Oktay Esadov ' un , Joao Saores ile gö ; rü ; şmesinde , ' Ya bö ; lgede barışı ve kalkınmayı , ya da Ermeni Lobisi ' nin uydurma iddialarını seç ; in ' ç ; ağrısında bulundu .

Esadov , 20 yıldır Karabağ ' da bir insanlık dramı yaşandığını dü ; nyanın ise olaylara duyarsız kaldığını belirtti . Problemin ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in 18 yıl boyunca AGİT Minsk Grubu ' nun gö ; rü ; şmelerden bir sonuç ; alamadığını belirten Oktay Esadov , Azerbaycan ' ın sorunun uluslararası hukuk ve ü ; lkelerin arazi bü ; tü ; nlü ; ğü ; ç ; erç ; evesinde ç ; ö ; zü ; mü ; nden yana olduğunu belirtti .

Joao Saores de bö ; lgedeki problemlerin ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in kurumun daha fazla ç ; aba harcayacağını kaydetti . AGİT Parlamenterler Asamblesi Başkanı Joao Saores ' in Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edilmesi bekleniyor .