Begüm'ün günlüklerindeki artı ve eksiler

Aşırı dozda uyuşturucu alarak hayatını kaybeden Begüm'ün yazmış olduğu günlükler delil için mahkemeye getirildi.Günlüklerde artı ve eksi şeklindeki notlar dikkat çekti.

İstanbul Kadıköy’de uyuşturucu kurbanı Begüm Veral’ın ölümüyle ilgili olarak arkadaşları Mert Hotamış, Aylin Bahadır, Atasev Cin ve Erkan Sizer, ’uyuşturucu temin etmek’ suçundan yargılanırken, Begüm’ün tuttuğu ve ailesi tarafından mahkemeye sunulan günlükteki notlar incelemeye alındı. Genç kızın günlüğünde uyuşturucu temini ile ilgili para trafiğinin anlatıldığı iddia edilen artı ve eksi konulan rakamları da araştırıyor.

Sanıklar duruşmada bu iddiayı kabul etmezken, Begüm’ün çeşitli tarihlerde günlüğüne yazdığı, “Engin gelip aldı beni, çok güzeldi ama Annem + 30”, “Ata oradaydı + 50”, “Akşam eve erken döndüm annem + 50”, “maaşımı aldım + 635”, “İşten çıkınca Aylin’le buluştuk - 30”, “Trenle 20.00’de İzmit’e gittim. Eve geç gittik. İzmit’te Akın’da kaldım. Annem + 20”, “Gece babamda kaldım babam + 20”, “Akşam 4 buçuğa kadar evdeydim. 5 ’te Aylin’le buluştuk burgerde + 30”, “Anneannem odada + 50” şeklindeki notlar dikkat çekti.