Stso Başkan Vekili Çalapkulu'ndan Imf Açıklaması

STSO Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, hükümetin IMF ile stand-by anlaşmasına varılmayacağını açıklamasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Çalapkulu, yaptığı açıklamada, hükümetin cesur bir karar aldığını belirterek "Hükümeti bu cesur kararından dolayı kutluyoruz. Ülkemiz için önemli ve tarihi bir dönemeç oluşturan bir kararı cesaretle aldı. Bütün dünyanın ekonomik krizin etkisi altında olduğu ve başta komşumuz Yunanistan ve bazı ülkelerin içinde bulunduğu durum gözler önünde iken hükümetin kendine olan güveninin de etkisiyle aldığı bu kararın ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyoruz. Ocak ayında 30 yıl vadeli devlet tahvilinin başarılı
satışı ve dün yapılan borçlanmada Türk tahvillerine 5 kat talep gelmesi gibi birçok gösterge bizi hükümetin aldığı bu kararın doğru olduğu sonucuna götürüyor" dedi.
Siirt İş Adamları Derneği Başkanı M. Faruk Pamukçu da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümetin kararını desteklediklerini belirtti. Pamukçu "Hükümet, cesur ve doğru bir karar almıştır. İş dünyası olarak bu kararı destekliyoruz. Kısacası dış politikadaki 'One minute' ekonomi alanında da sergilenmiş ve ülkemizin iyi yönetildiği, birlik beraberliğini koruduğu zaman her alanda güçlü olduğunu göstermiştir" dedi.