Bayburt'ta 'Çözülen Ülke Türkiye' konferansı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı, 'Türkiye'yi soyanlardan, her kademede yolsuzluk ve vurgun düzeni oluşturanlardan hesap sormak Türk milleti adına bizim namus borcumuzdur' dedi.

Bayburt'ta 'Çözülen Ülke Türkiye' konferansı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Türkiye'yi soyanlardan, her kademede yolsuzluk ve vurgun düzeni oluşturanlardan hesap sormak Türk milleti adına bizim namus borcumuzdur" dedi.
Bayburt'ta düzenlenen "Çözülen Ülke Türkiye" konulu konferansa katılan Bölükbaşı konuşmasına, "Bayburt devletine sahip çıkan, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı, mağrur olsa da vakur ve mütevekkil kalmayı bilen mert insanların diyarıdır" sözleriyle başladı. "7.5 yıllık AK Parti döneminde Bayburt'a bir devlet yatırımı yapılmış mıdır?" diye soran Bölükbaşı, "Devlet Hastanesi MHP döneminde bitirilmiştir. Altyapıyla ilgili aklınızda kalan bir yatırım var mıdır? Karadeniz'le bağlantınızı sağlayan
Araklı Yolu açılabilmiş midir? Peki ne yapılmıştır bu 7.5 yıllık dönemde ben bir şey hatırlamıyorum. Seçim sandığı önünüze geldiğinde sizden gönlünüzde ve vicdanınızda iyi bir muhasebe yapıp seçim sandığında oyunuzu ona göre veriniz" dedi.
"Türkiye işsizlikte dünyada 5.'dir. Açlık ve yoksulluk sınırı resmi verilerde var. 4 kişiden 3'ü Türkiye'de yoksulluk sınırının altındadır" diyen Bölükbaşı, şunları söyledi:
"Tarım ve hayvancılık bitmiştir. Bu işsizlik ve yoksulluk diz boyuyken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hala krizin Türkiye'den teğet geçtiğini savunması tuhaftır. Başbakan her zaman 2001 MHP'nin de içerisinde olduğu dönemden bahsetmektedir. Biliyorsunuz o dönemde Türkiye 2 büyük deprem felaketi, 2'i de bizim dışımızda gelişen ekonomik kriz geçirmiştir. Ona rağmen 2001 krizinde işini kaybedenlerin sayısı 2009 yılında kaybedenlerin ancak yarısıdır. 470 bin kuruluştur. Ve iktidarı bıraktığımız dönemde işsiz
sayısı 1 milyon 910 kişidir. Bugün işsiz sayısı 6 milyona gelmiştir. 7.5 yıllık AK Parti döneminde Cumhuriyet dönemi boyunca tüm hükümetlerin aldığı iç ve dış borcun iki mislini sadece 7.5 yılda almıştır."

"DOKUNULMAZLIK CAN SİMİDİ OLMUŞTUR"
"Siyasette samimiyet dürüstlük esastır" diyen Bölükbaşı, "Mal beyanımız gizlidir diye milletvekili dokunulmazlığını Türk adaletine hesap verme yönünden zırh olarak kullanamazsınız. Ama AK Parti ve Sayın Başbakan dokunulmazlığı Türk Adaletinden kaçmanın bir aracı olarak can kurtaran simidi olarak kullanmıştır" şeklinde konuştu.
MHP'nin tek başına geleceği dönemde tüm vurgunların hesabının sorulacağını söyleyen Bölükbaşı, "Türkiye'yi soyanlardan, her kademede yolsuzluk ve vurgun düzeni oluşturanlardan hesap sormak, Türk milleti adına bizim namus borcumuzdur" ifadelerini kullandı.
Demokratik açılımla ilgili olarak da Bölükbaşı, "Kürt açılımı diye başlayıp, demokratik açılıma dönüp şimdi de Milli Birlik projesi olarak devam etmektedir. Soruyorum ay geçmeden isim değiştiren, sahte isimlerle ortalıkta dolaştırılan bir proje Türkiye'ye ne faydası olur. Bu bir ABD projesidir. ABD'nin Kuzey Irak'tan çekilirken oradaki adamları Barzani ve Talabini'yi koruma projesidir. Etnik temelde ayrışmasına çatıştırılmasına ve bölünmesine gidecek bir projedir" dedi.
"Bu PKK açılımı henüz uygulama aşamasına gelinmemesine rağmen çok büyük yaralar açmıştır" diyen Bölükbaşı şunları söyledi:
"İnsanlar birbirlerinin etnik kökenini merak etmeye başlamıştır. Türkiye'ye etnik fitne girmiştir. Bu gidişat önlenemezse Türkiye'yi bekleyen etnik temellerin ayrışma bir çatışma ve bölünme sürecidir. Adalet ve Kalkınma Partisi sizlerden yeniden bir yetki almaya muvaffak olursa karşınıza çıkaracağı senaryo budur. Burada tabii Türk milleti sabırla imtihandan geçmektedir. Şunu unutmayın, ya bu ihanet cephesi Türk milletinin birlikte yaşama azmini kıracak ya da biz bu ihaneti boşa çıkarıp bu ihanetin
bedelini ödeteceğiz. Sayın Başbakan demektedir ki ne pahasına olursa olsun bu süreci sonuna götüreceğim. Bunun içinde ödenecek bedel varsa ödeyeceğim demektedir. Sayın Başbakan bedel ödemekten bahsetmesini biraz tebessümle karşılamak lazım. Çünkü Sayın başbakan bedel ödemenin ne olduğunu bilmez. Hayatında siyaseti hep tatlı sularda yapmıştır. Bu anlamda bir akvaryum siyasetçisidir. Bir şiir okudu diye Pınarhisar'da butik tutuk evi diyebileceğimiz yerde kısa bir süre kalmıştır. Ama 41. yılını geride bırakan
Milliyetçi Hareket bedel ödemenin ne olduğunu çok iyi bilir. Ve 41 yıllık şerefli mücadele tarihi de buna şahittir."

"ANADOLU TÜRK MİLLETİ'NİN SON VATANIDIR"
Türk milliyetçilerinin sabrıyla oynanmaması gerektiği söyleyen Bölükbaşı, "Sayın Genel Başkanımızın bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Anadolu Türk milletinin son vatanıdır. Bizim gidecek başka bir yerimiz yoktur, başka bir yer de gelecek projemiz, hesabımız ve gitmeye niyetimiz yoktur. Milliyetçi Hareket var olduğu sürece büyük Türk Milleti ebedi vatanın da sonsuza kadar kardeşliğini koruyarak yaşayacaktır" diye konuştu.
MHP İl Başkanı Suat Karapınar ise, "MHP saydam, açık fikri ve zikri belli bir partidir. 40 yıllık şanlı tarihimizde hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey olmamıştır. Bugün Mecliste 69 milletvekiliyle temsil ediliyorken, iyi MHP mecliste var dedirtiyoruz. Hedefimiz tek başına iktidardır. Bu dönem Türk milliyetçilerinin mutlaka iktidar olması gereken bir dönemdir. Bunun için çalışacağız, yılmayacağız, her bir yere ulaşıp partimiz programını anlatacağız" şeklinde konuştu
Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansa İl Başkanı Suat Karapınar, Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt eski Milletvekili adayı Şeref Oruç, il ve ilçe yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.