Gümüşhane'de 'Aydınlık Gelecek, Enerjiyle Gelecek' Projesi Tanıtıldı

Gümüşhane Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'Aydınlık Gelecek, Enerjiyle Gelecek' projesi, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Gümüşhane'de 'Aydınlık Gelecek, Enerjiyle Gelecek' Projesi Tanıtıldı
Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan proje tanıtım toplantısına Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen ve okul müdürleri katıldı. Projeyi gerçekleştirilen sunum eşliğinde tanıtan Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen, küresel ısınma ve iklim değişikliklerine bağlı olarak gelecekte karşılaşılabilecek olan enerji darboğazına karşın milli bir bilinç oluşturmak, okul ve kurumlarda,aileler ve gençler arasında tasarruf bilincini yaygınlaştırmanın öncelikli amaçları olduğunu söyledi. En önemli enerji kaynaklarının gelecekte tükeneceğini, buna karşın alternatif enerji kaynaklarının günümüzde ekonomik olmadığını vurgulayan Ekmen, "Evimizde ve ulaşımda tükettiğimiz enerjinin faturası aile bütçemizin en önemli kalemlerindendir. Ülkemizde kullanılan enerjinin yüzde 75'ini yurtdışından döviz ödeyerek satın alıyoruz. Yerli kaynaklarımız yurtdışına bağımlılığımızı önleyemiyor. Bu nedenle hazırladığımız projemiz 5 Ocak-18 Haziran tarihleri arasında Gümüşhane genelinde yürütülecek. Proje ile Gümüşhane'de enerji verimliliği ile ilgili olarak hayat boyu sürecek kazanımların elde edilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Altan, Sağlık Meslek Lisesi'nin koordinatör okul olduğu projede okul ve kurumlarda herkesin görebileceği yerlere afişler, kullanılmayan lambaların söndürülmesi, cihazların kullanılmadığı vb konularda uyarı levhalarının asılacağını, okul öncesi eğitim kurumlarında öğrencilere enerji verimliliği konularına yer verileceğini, ilköğretim kurumlarında sunumlar yapılacağını, ortaöğretim kurumları arasında "Gümüşhane Enerji Verimliliği Logosu" yarışmasının yapılacağını, öğrencilerin evlerinde enerji verimliliğine önem vermelerini sağlayacak "Kazançlı Evler" belirleneceğini, proje süresince "Tasarruflu Okul" seçileceğini ve çeşitli geziler yapılacağını söyledi.