Kadına Şiddet Todam'larda İnceleme Altına Alındı

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri'nde (TODAM) başlatılan 'Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Haklar' seminerleri devam ediyor.

TODAM tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun desteğiyle başlatılan seminerlere semtlerdeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide, evlilik öncesi, nişanlılık dönemi ve evliliğin bitmesi halinde karşılaşılabilecek tüm sorunlara kadar durumlar örneklerle anlatıldı. Kadının yaşamında karşılaşabileceği cinsel, ekonomik, fiziksel, psikolojik şiddet türleri ve yapması gerekenlerin ele alındığı söyleşide, kadın ve erkeğin
evlilikten çalışma yaşamına her alanda eşit haklara sahip olduğu vurgulanırken, aksi takdirde başvurulması gereken yasal yerler hakkında bilgi de verildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Hilal Salim ve Levent Pişkin'in yanı sıra Ankara Barosu avukatları İlknur Sezgin Temel ve Başak Şahin'in aktardıkları bilgileri ilgiyle izleyen kadınlar, merak ettikleri konular hakkında yanıtlar da aradılar.
Mürsel Uluç TODAM'da başlayan "Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Haklar" seminerleri serisi, 12 Mart tarihine dek 12.00- 13.00 saatleri arasında Yıldız TODAM'da devam edecek.