Suki Toplantısıyla Türkiye'deki Su Sorunları Masaya Yatırılacak

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, kentte yapılacak olan Su ve Kanalizasyon İdareleri (SUKİ) 5

Suki Toplantısıyla Türkiye'deki Su Sorunları Masaya Yatırılacak
Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, kentte yapılacak olan Su ve Kanalizasyon İdareleri (SUKİ) 5. İstişare Toplantısı'nda büyükşehirlerdeki su sorununun masaya yatırılacağını söyledi.
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara daha iyi hizmet etmek amacıyla yapılacak olan toplantının verimli geçeceğini söyledi. 16 Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının daha önce Konya, İstanbul, Gaziantep ve İzmir'de düzenlendiğini hatırlatan Batukan, toplantıda Su ve Kanalizasyon İdarelerinin idari, teknik ve hukuki alanlarda karşılaştıkları sorunların da paylaşılacağını ve çözümlenmeye çalışılacağını ifade etti.
Erciyes Dağı'nda küresel ısınma ile ilgili daha önce bir toplantının gerçekleştirildiğini söyleyen Batukan, iklim değişikliğinin yeryüzünü etkilediğini, yıllar sonra su sıkıntısı olabileceğini ve bununla ilgili Kayseri'de çalışma yapıldığını kaydetti. Ender Batukan, "Şu anda dokuz pınarlar mevkinden şehre su getiriyoruz ve gelecekteki 50 yılın su ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Birkaç ay sonra projemiz bitecek ve ilk su bizim tarafımızdan şehre pompalanacak. Başlatacağımız çalışmaları da gelecek su idaresindeki arkadaşlarla paylaşacağız su ile ilgili sorunları masaya yatırarak onların gönüşleri alınarak bir çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, "16 su kanalizasyon idaresinin genel müdürlerini çalışmalarımız hakkında bilgilendireceğiz ve bizde onların çalışmaları hakkında bilgileneceğiz" diyerek sözlerine son verdi.