Okullarda Gıda Kontrol Komisyonu Kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında okullarda yemek hizmeti ile kantinlerin denetimi için Gıda Kontrol Komisyonu kuruldu

Okullarda Gıda Kontrol Komisyonu Kuruldu
Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında okullarda yemek hizmeti ile kantinlerin denetimi için Gıda Kontrol Komisyonu kuruldu.
Kurulan Gıda Kontrol Komisyon başkanlığına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Sağlık Grup Başkanlığı'ndan Çevre Sağlık Teknisyeni İdris Doğan, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Gıda Kontrol Mühendisi Okan Bilgiç, Belediye'den Zabıta Amiri Kadir Salar ve Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlköğretim Müdürü Halil Saruhan'dan oluştu.
Gıda Komisyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Gıda kontrol Komisyonu olarak, Okullarda pişirilen yemeklerin denetimin yapılması, Okul kantin denetim ekibi ile okullarda toplu beslenme, obezite, fiziksel aktivite, hijyen konularında bakanlıkça yetiştirilen il eğitimcilerinden yararlanması. İhale şartlarına, son üç ay içinde denetimi yapmak, çalışanların sağlık kontrolü ve portör muayenesini yaptırmayan firmalar ile ihaleden yasaklanan firmaların ihaleye alınmamasını sağlamak. İhale yapıldıktan sonra sözleşme yapacak yemek firmalarının adreslerinin tarım sağlık müdürlükleri ve belediye başkanlıklarına bildirilmesi ile denetimlerin daha sık yapılmasının sağlanmasıdır. Yemek fabrikalarında ilgili (c) yönetmenliğin 29 uncu maddesine göre bulundurulması zorunlu sorumlu yöneticinin bulunmasına sağlamak. Yemekhanelerde çalıştırılacak personelin ilgili okul veya kurslardan mezun sertifikalı olması, bu kişilerin belirli aralıklarla eğitime alınmasını sağlamaktır. Et, süt, yağ buna benzer gıdaların temin edildiği kaynağın bilinmesi için komisyonumuz tarafından kontrol edilecektir. Öğrencilere sunulacak yemeklerin gerekli koşulları hijyen kurallarına uyulması, sunulma şekli, saklama süresi, belli bir sıcaklıkta verilmesi, taşıma konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini sağlamak bu komisyonun görevleri olacaktır"