Destekleme Başvuruları İçin Son Gün 12 Mart

Çiftçilerin mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteklemelerinden faydalanabilmeleri için 12 Mart 2010 mesai bitimine kadar Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Destekleme Başvuruları İçin Son Gün 12 Mart
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde değişiklik yaptı. Söz konusu tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğde, ÇKS'ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılmasının zorunlu olduğu kaydedildi. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şartın aranmayacağı ifade edildi.
Tebliğe göre, mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 12 Mart 2010 mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.