Alman Yazarlar Eserlerini Yorumladı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen 'Kültür Köprüleri' Programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü'nün Türkiye'nin 24 kentinde ve 8 Avrupa ülkesinde yürütmeye başladığı 'Avrupa Edebiyatı Türkiye'de- Türk Edebiyatı Avrupa'da' adlı geniş kapsamlı kültür projesi etkinlikleri 9-12 Mart tarihleri arasında Muğla'da gerçekleştir

Alman Yazarlar Eserlerini Yorumladı
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen "Kültür Köprüleri" Programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü'nün Türkiye'nin 24 kentinde ve 8 Avrupa ülkesinde yürütmeye başladığı "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de- Türk Edebiyatı Avrupa'da" adlı geniş kapsamlı kültür projesi etkinlikleri 9-12 Mart tarihleri arasında Muğla'da gerçekleştiriliyor.
Muğla'daki etkinliklerin açılışı bugün saat 10.00'de Muğla Anadolu Lisesi'nde yazarlar Dirk Walbrecker, saat 14.00'de Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Ingo Schulze ve Katja Lange Müller'in okuma söyleşileri ile gerçekleşti.
Avrupa Edebiyatı Türkiye'de-Türk Edebiyatı Avrupa'da projesinin, 12 Mart 2010 tarihine kadar sürecek etkinliklerinde Muğlalı sanatseverlerle buluşan yazarlardan; eserleri 14 yabancı dile tercüme edilen Dirk Walbrecker, işitsel ve görsel kitaplarının yanı sıra çocuk ve gençlik romanları ile çok sayıda ödül kazandı.
Muğla'daki etkinliklerde sanatseverlerle eserlerini paylaşan yazarlardan Ingo Shulze, Berlin Edebiyat Ödülü, Premio Grinzane Cavour Ödülü, Leipzig Kitap Fuarı ödülü gibi bir çok önemli ödüle sahip. İngeborg Bachmann ve Alfred Döblin ödüllerinin sahibi diğer edebiyatçı ise Katja Lange Müller. Muğla'da gerçekleştirilen etkinliklerde sanatçılara, projeye katılan yazarların kitaplarının incelenip okunabileceği, internet bağlantılı bilgisayarlarla donatılmış bir Gezici Kütüphane de eşlik ediyor.
Etkinliklere katılımın ücretsiz olduğu belirtilirken, yazarlar yarın saat 10.00'de Gazi Anadolu Lisesi'nde, 14.00'de İl Halk Kütüphanesi Mustafa Pabuçcuoğlu Salonunda, 12 Mart Cuma günü de saat 13.30'de Bodrum Anadolu Lisesinde söyleşiye katılacaklar.