Alman Elektrik Ve Doğalgaz Şirketi Rwe Ag, Hazar Denizi'nde Doğalgaz Arayacak

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile Almanya'nın RWE AG şirketi arasında, Hazar denizindeki Nahçıvan doğalgaz yatağında arama çalışmalarının yapılması, işletilmesi ve çıkarılacak doğalgazın paylaştırılması anlaşmanın esas ticari prensibi ve şartlarının kabulüne yönelik karşılıklı mutabakat imzalandı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile Almanya'nın RWE AG şirketi arasında, Hazar denizindeki Nahçıvan doğalgaz yatağında arama çalışmalarının yapılması, işletilmesi ve çıkarılacak doğalgazın paylaştırılması anlaşmanın esas ticari prensibi ve şartlarının kabulüne yönelik karşılıklı mutabakat imzalandı.
İmza töreninde konuşan SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev, anlaşma çerçevesinde Alman şirketinin 12 ay içinde Nahçıvan doğalgaz yatağında incelemelerde bulunacağını, daha sonra karşılıklı işbirliği anlaşmasının imzalanacağını söyledi.
RWE AG Yönetim Kurulu Başkanı Juergen Grossmann ise, mutabakatın Nahçıvan projesi işbirliğinin bir bölümü olduğunu ve bunun gelecekte Nabucco projesinin bir bölümüne dönüştürülebileceğini belirtti.
İmza töreninin ardından RWE AG Yönetim Kurulu Başkanı Juergen Grossmann'ı kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, enerji alanında Azerbaycan'ın 15 yıldan fazla uluslararası işbirliği tecrübesine sahip olduğunu belirtti. Aliyev, "Bu süre boyunca tüm projeleri başarı ile gerçekleştirdik" dedi. Juergen Grossmann ise, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile imzalanan anlaşmanın gelecekteki işbirliği için iyi bir başlangıç olduğunu ve işbirliğinin başarılı şekilde yürüyeceğinden emin olduğunu
belirtti.