Ak Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in Açıklaması

AK Parti Malatya milletvekili Mehmet Şahin, Malatya merkezli olarak Dünya Kayısı Konseyinin kurulması için çalışmalar başlattıklarını bildirdi.

Malatya milletvekili Mehmet Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Yılda en az bir milyar dolar döviz girdisinin Malatya'mız başta olmak üzere çevre illere sağlanması için kesinlikle uluslararası kurumlarla tanıtım yapmak zorundayız. Yoksa kendimiz çalıp kendimiz dinliyoruz. Ve kayısımız 20 dolara satılırken 2 veya 3 dolara satılıyor" ifadelerini kullandı.
"Dünya Kayısı Konseyini kurmak için yurt içinde ve yurt dışında bazı çalışmalara başladık. Tabii ki bu çok kolay bir şey değil. Ama biz de zaten AK Parti hükümetleri olarak hep zor olan islere talip olduk bugüne kadar inşallah bunu da kısa zamanda tamamlayacağız" diyen Şahin, açıklamasında özetle şunları belirtti:
"Geçenlerde Tarım Komisyonu Başkanımız Prof Dr Vahit Kirişçi Beyle Amerika'ya gitmiştik. Orada bazı görüşmeler yaptıktan sonra bu kurumun bir an önce kurulması gerektiğine karar verdik. Ümit ediyorum ki ilgili ülkeler ve taraflar bu konuda bize destek verir. Bir an önce Dünya Kayısı Konseyinin Malatya'da kurularak hem üreticilerimizin hem de ihracatçılarımızın sorunlarına çözümler getireceğine inanıyorum. Şimdiden bu hayati derecede önemli olduğu halde gecikmiş konuyu ele almamızda bize destek veren basta
Sayın Başbakanımız ve hükümetimize, Tarım Bakanımız ve Değerli Tarım Komisyonu Başkanımız olmak üzere tüm kamu ve sivil kurumlardaki saygıdeğer yetkililere ve uluslararası camiada bize yardımcı olan tüm ilgili ülkelerin taraftarlarına şükranlarımı sunuyorum."